Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zermatt sluit zomerskigebied tijdelijk wegens sneeuwgebrek

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na de sluiting van andere zomerskigebieden, zoals die op de Stelviopas, is ook zomerskiën in Zermatt niet meer mogelijk vanaf komend weekend. De liftmaatschappij last een ’time-out’ in vanwege sneeuwgebrek in combinatie met hoge temperaturen en regen. Dat bracht de liftmaatschappij naar buiten in een persbericht.

Weinig sneeuwval afgelopen winter

De Zermatt Bergbahnen geven aan dat de sneeuwarme winter van 2021/2022 heeft gezorgd voor een dun sneeuwdek op de gletsjer. Gooi daar de hoge temperaturen van de afgelopen tijd en neerslag in de vorm van regen bij en dan heb je belabberde omstandigheden om te skiën in de zomer. Ook vanwege de veiligheid van de gasten is daarom besloten om tijdelijk het zomerskigebied te sluiten in Zermatt.

Time-out

De liftmaatschappij benadrukt dat het gaat om een time-out, een tijdelijke sluiting van het skigebied. Het onderhoud aan de pistes en liften gaat wel door. Daarmee moet het skigebied snel weer open kunnen als er weer sneeuw gevallen is en de temperaturen weer lager zijn.

World Cup wedstrijden en trainingen

Voor Zermatt zijn de de World Cup wedstrijden in oktober en november ontzettend belangrijk. De voorbereidingen daarop gaan dan ook gewoon door. Op 29 en 30 oktober skiën de mannen de Gran Becca afdaling en op 5 en 6 november doen de vrouwen dat. Er wordt dan ook gehoopt dat er snel weer getraind kan worden door skiteams in het gebied.

Het hele jaar door skiën

In Zermatt kun je normaal gesproken, net zoals op de Hintertuxer Gletscher, het hele jaar door skiën. Dat blijft de komende jaren ook zo, vertelt de CEO van de liftmaatschappij: “Het is een USP voor de bestemming Zermatt-Matterhorn. Deze tijdelijke onderbreking van het zomerskiseizoen verandert niets aan de strategische richting.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in