Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zermatt en Breuil-Cervinia organiseren eerste World Cup in twee landen

Matterhorn Zermatt

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een primeur in het World Cup circuit volgende winter. Het Zwitserse Zermatt en Italiaanse Breuil-Cervinia organiseren zullen de eerste speedwedstrijden van het seizoen organiseren. Het is de eerste grensoverschrijdende World Cup in de geschiedenis, voor zowel de dames als de heren. We moeten helaas nog een jaartje wachten, de wedstrijden zullen op z’n vroegst in seizoen 2022/2023 plaatsvinden.

World Cup wedstrijden in Zermatt en Cervinia brengen verschillende voordelen met zich mee. Zowel voor de locatie als voor de atleten.

World Cup in Zermatt/Cervinia

De World Cup wedstrijden in Zermatt en Cervinia, die samen Cervino Ski Paradise vormen, zorgen voor een primeur voor de skigebieden én het World Cup circuit. Nog niet eerder werden er wedstrijden voor één locatie door twee landen georganiseerd. De FIS zal samen met Swiss-Ski en de Italiaanse Wintersport Federatie de organisatie op zich nemen. Er staat een afdaling en Super G voor zowel de dames als de heren op de planning. Zoals het er nu uit ziet, zullen dit de eerste speedwedstrijden van seizoen 2022/2023 worden, vlak na de World Cup opening in Sölden.

Meerdere voordelen

FIS president Johan Eliasch is enthousiast over de nieuwe locatie en de mogelijkheden en voordelen die het met zich mee brengt. ‘Het concept van Zermatt/Cervinia is innovatief. Niet alleen kunnen we hierdoor een World Cup seizoen van oktober tot en met maart organiseren zonder onderbrekingen, het zorgt ook voor een betere speed-wedstrijdkalender. Dit zal in het voordeel zijn voor de nationale organisatie, de atleten, de fans en de stakeholders.’, aldus Eliasch. Een ander voordeel is dat Zermatt/Cervinia heeft aangeboden de training drie weken voor de race te faciliteren. Dit is een grote stap in het verzekeren van gelijke trainingsmogelijkheden voor alle atleten. Bovendien hoeven de sporters en hun teams hierdoor geen verre reizen af te leggen naar een gebied met soortgelijke omstandigheden. Dit komt de ecologische voetafdruk ten goede.

Wedstrijden rondom de Matterhorn

Het parcours op de flanken van de Matterhorn zal niet alleen een leuke uitdaging voor de skiërs zijn. Ook voor de fans is het een aantrekkelijke locatie. De afdaling start op de Gobba di Rollin, boven de Klein Matterhorn in Zwitserland. Na de nodige hoogtemeters en spectaculaire sprongen finishen de atleten in Laghi Cime Bianchi in Italië. Dankzij de hoge ligging van het gebied, is het mogelijk om deze wedstrijden al vroeg in het seizoen te organiseren. Wij kijken er al naar uit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in