Nieuwsalert per mail ontvangen

Zelf in een pistenbully rijden

Vanaf dat de pistes sluiten totdat ze openen zijn in elk skigebied ontzettend veel mensen onderweg om de pistes voor de volgende dag weer perfect glad te rijden. Nacht in nacht uit bedienen ze de reusachtige machines die pistenbully’s genoemd worden, vernoemd naar de grootste producent van de gladmakende apparaten. Voor velen is het rijden in zo’n machine een kinderdroom die nog niet is uitgekomen. Zonde, want in veel gebieden is het niet zo moeilijk om deze droom uit te laten komen. 

Verschillende organisaties in skigebieden bieden een ritje in een pistenbully aan, net zoals je bij ons kunt rijden in een Ferrari. In het ene gebied zijn het de ‘Bergbahnen’ die mensen een tijdje mee laten rijden tijdens het prepareren van de pistes en in het andere gebied kun je op een afgesloten terrein zelf een bully leren besturen.

Wil je dit zelf eens ervaren? Bezoek dan de website van het gebied waar je gaat skiën en zoek naar alternatieve activiteiten. Een halfuurtje de pistenbully besturen kost je, afhankelijk van de aanbieder, rond de €120 euro.

 

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in