Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup Zermatt/Breuil-Cervinia vandaag afgelast vanwege de sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zoals je eerder deze week al in het weerbericht hebt kunnen lezen, is er voor dit weekend weer heel wat verse sneeuw voorspeld in de Alpenlanden. Vooral in Zwitserland komt er een flinke bak uit de hemel en die gooit helaas roet in het eten van de allereerste internationale afdalingswedstrijd in Zermatt/Breuil-Cervinia. De heren zouden het daar vandaag tegen elkaar opnemen, maar vanwege de sneeuwval is de wedstrijd gecanceld.

Allereerste World Cup in gevaar

Dit weekend zou de primeur zijn voor het Zwitserse Zermatt en Italiaanse Breuil-Cervinia. De allereerste afdaling op de nieuwe World Cup piste van Zwitserland naar Italië stond voor vandaag op de planning, maar deze is helaas afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Niet alleen komt er een bak sneeuw naar beneden, ook staat er een harde wind.

Eerder deze week werden de trainingen al gecanceld, maar nu dus ook de officiële wedstrijd.

Wedstrijd op zondag ook in gevaar

De wedstrijd van zondag is nog niet afgezegd, maar loopt wel gevaar. Meteorologen verwachten geen verandering in het weerbeeld. Het is nog even spannend of deze wedstrijd wel door kan gaan.

World Cup Levi verloopt wel volgens plan

Vandaag nemen de vrouwen het tegen elkaar op in Levi. Daar staat de slalom op het programma. Deze wedstrijden vinden gewoon plaats zoals gepland en zijn te bekijken via Eurosport. Mocht je niks te doen hebben, zet dan lekker de tv aan. De wedstrijden zijn vanochtend om 10 uur gestart.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in