Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: opnieuw kans op een laag verse sneeuw in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

We hebben een paar dagen gehad om bij te komen van de eerste sneeuwdump van deze winter, maar vanaf vandaag is het weer over met de zon in de Alpen. Een breukzone breikt namelijk het Alpengebied en deze zorgt voor een nieuwe winterse inval. Het kan weer flink sneeuwen komend weekend in verschillende skigebieden. Waar, wanneer en hoeveel, lees snel verder!

Sneeuwval op komst

Vanaf vandaag verandert het weerbeeld van zonnig naar bewolkt in de wintersportlanden. Vanuit het westen trekt er een koufront over met vooral neerslag in de vorm van sneeuw in de Franse Alpen. Vanaf vanmiddag zijn er sneeuwkansen met buien in dit wintersportland. Ook in Zwitserland kan het beginnen te sneeuwen, daar daalt de sneeuwgrens zelfs tot 800 meter. In Oostenrijk en Italië worden er slechts enkele centimeters verwacht.

Tot 40 centimeter sneeuw

Morgen daalt de temperatuur nog iets en daarmee zakt de sneeuwgrens verder naar beneden. In de Franse Alpen, Italiaanse Aosta en Zwitserse Wallis kan er morgen tot 40 centimeter sneeuw vallen. In Oostenrijk zijn de hoeveelheden iets minder. De sneeuw die valt, valt vooral in Karinthië en het Salzburgerland.

Sneeuwval komende dagen + dit weekend:

Daarna… Nog meer sneeuw

Na het weekend gaat er wederom veel sneeuw vallen in Frankrijk en Zwitserland. Maar ook aan de Noordkant van de Alpenhoofdkam komen waarschijnlijk tientallen centimeters uit de lucht. De sneeuwgrens daalt dan naar nog lager, richting de 500 meter. Wat een feest! Hopelijk komen de voorspellingen uit. Het duurt natuurlijk nog even, daarom geven we je maandag een nieuwe update over deze voorspelde sneeuwval.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in