Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup skiër in het ziekenhuis met hoofdletsel na val training

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ter voorbereiding op de World Cups in Bever Creek skiede de Canadese wedstrijdskiër Broderick Thompson woensdag enkele trainingsruns. De skiër, die onder andere ook deelnam aan de Olympische Spelen in 2022, viel en raakte hierbij ernstig gewond. Hij lag de afgelopen dagen in het ziekenhuis met hoofdletsel.

Wedstrijdskiër gewond geraakt

Afgelopen weekend zouden er eigenlijk drie World Cup wedstrijden in Bever Creek geskied worden. De afzeggingen vanwege het weer zijn niet de enige reden waarom Broderick Thompson de wedstrijden moest missen. In de training op woensdag kwam hij ten val en hierbij raakte de skiër gewond. Broderick werd naar het Denver Health Center gevolgen waar hij is opgenomen. Aan de val heeft hij hoofdletsel overgehouden. De 29-jarige is inmiddels gelukkig aan de beterende hand.

Reactie van een andere Canadese wedstrijdskiër uit het team: “We zijn uiteraard allemaal heel verdrietig dat hij daar geblesseerd is geraakt, maar ik hoor dat hij stabiel is en het steeds beter met hem gaat.”.

World Cups Beaver Creek afgelast

Alle drie de wedstrijden in Beaver Creek van 1, 2 en 3 december zijn afgelast. De reden? Het weer liet een veilige World Cup niet toe. Het sneeuwde niet alleen als een gek in Europa, ook aan de andere kant van de oceaan kwamen de vlokken met bakken uit de hemel. Dit is niet de eerste World Cup die is afgezegd dit skiseizoen. De heren konden al vaker niet in actie komen door sneeuwval of teveel wind. Zo konden ook de wedstrijden in Sölden en twee afdalingen in Zermatt Breuil-Cervinia niet doorgaan. Inmiddels is er een extra wedstrijd aangekondigd in Aspen voor de heren. Ook wordt er nog overwogen of er drie in plaats van twee keer geskied gaat worden in Val Gardena.

Bekijk voor alle actuele updates onze FIS World Cup kalender!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in