Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Afgelaste World Cup Sölden verplaatst naar Noord-Amerika

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het World Cup-seizoen is inmiddels begonnen voor de mannen, maar dit heeft even mogen duren. De eerste drie wedstrijden werden namelijk afgelast. De twee wedstrijden in Zermatt/Cervinia en de openingswedstrijd in Sölden konden niet doorgaan in verband met het weer. Voor de race in Sölden is er gezocht naar vervanging en deze is nu gevonden.

Afgelaste World Cups

De sterke wind zorgde voor het afzeggen van de World Cup in Sölden eind oktober. Ook de wedstrijden in Zermatt/Cervinia zijn afgezegd door onstuimig weer. In Zwitserland kwam er een flinke bak sneeuw uit de hemel in het weekend van 11 en 12 november. Dit gooide helaas roet in het eten van de allereerste internationale afdalingswedstrijd in Zermatt/Breuil-Cervinia. Door de sneeuw in combinatie met harde wind konden de wedstrijden niet doorgaan.

World Cup Sölden verplaatst

Door deze ontwikkelingen missen er nu drie wedstrijden op de FIS World Cup kalender voor de heren. Inmiddels is bekend geworden dat de World Cup Sölden in Noord-Amerika wordt ingehaald. In Aspen staan er dus drie in plaats van twee wedstrijden op de planning. Deze wedstrijden worden pas in maart geskied. Er is gekozen voor nog een extra race in Amerika, zodat de verre reis betekenisvoller wordt. Nu worden er in een korte tijd in totaal vijf World Cups geskied op dit continent.

Eventueel nog een World Cup in Val Gardena?

Voor de andere twee wedstrijden die afgelast zijn, wordt er nog gezocht naar vervanging. De definitieve beslissing is nog niet genomen, maar er is wel al een optie. Wellicht komt er een extra wedstrijd in Val Gardena. Midden december kan er nog een extra World Cup wedstrijd geskied worden op de Saslong-piste.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in