Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersportfoto Instagram kost voetballer ruim €400.000,-

Als je veel volgers hebt op Facebook of Instagram dan weet je dat de hele wereld meekijkt in je persoonlijke leven. Het delen van foto’s kan dan ook grote gevolgen hebben. Dat heeft professioneel voetballer John Terry ook moeten ondervinden toen hij op wintersportvakantie was in de Franse Alpen. Vol trots deelde hij een foto samen met zijn vrouw op Instagram. Dit zagen inbrekers ook en wisten dus dat zij niet thuis waren. Vervolgens is er uit hun huis circa 446.000 euro aan kostbare spullen gestolen. Achteraf een erg dure foto!

Het incident gebeurde eind februari toen John Terry met zijn familie op vakantie was en het onderstaande bericht deelde via zijn officiële Instagram account. Afgelopen maand kwam dit incident naar buiten.

Great few days away Skiing with the family 🎿❄️ @toniterry26 🇫🇷

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

Achteraf had hij deze foto misschien beter niet kunnen plaatsen, want de dieven gingen ervandoor met een godsvermogen. De daders zijn overigens opgepakt en riskeren een flinke boete en celstraf van een paar jaar. Uiteindelijk komt alles weer goed, maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Foto’s delen tijdens de wintersport

Door de goede Wi-Fi punten in skigebieden en het feit dat in de EU de databundels vrijgegeven zijn, wordt het uploaden van vakantiefoto’s steeds populairder. De Wi-Fi punten zijn over een paar jaar waarschijnlijk overbodig, omdat iedereen op elk moment van de dag een foto kan uploaden via Instagram of Facebook. Blijkbaar moet je toch goed opletten wat je publiceert, want het thuisfront kijkt ondertussen met je mee!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in