Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersport Trysil: een heerlijke bestemming voor een wintersportvakantie

Afgelopen maart bezocht ik samen met collega Yvonne het Noorse skigebied Trysil. Een ervaring waar ik eerlijk gezegd niet over uitgepraat raak. Van het Noorderlicht bekijken tot een tocht met een hondenslee met husky’s, we hebben het allemaal gezien of gedaan. Niet alleen deden we mee aan spannende activiteiten, we maakten ook een ontdekkingstocht door het skigebied. En hoe dat was? Dat zie je in de video!

Gemakkelijk en snel naar Noorwegen

Trysil ligt in het oosten van Noorwegen, vlakbij de Zweedse grens. Vanaf Nederland is deze wintersportbestemming gemakkelijk bereikbaar met de bus en het vliegtuig. KLM brengt je in ongeveer 1,5 uur naar Oslo en vanaf daar is het nog een kleine 3 uur bussen naar Trysil. Schrik niet van het woord bussen, want in Noorwegen betekent dat onderuitgezakt chillen met wifi en hele fijne stoelen. Netflix aan en gaan!

Skiën tot aan de voordeur in Trysil

Trysil is verdeeld over meerdere deelskigebieden. De meeste accommodaties liggen aan de piste en dat betekent dat je kunt skiën tot aan de voordeur. Het centrum zelf is vrij klein en heeft een aantal fijne restaurantjes en een paar winkels.

Trysil beschikt over ruim 70 km aan pistes. Veel afdalingen zijn blauw en groen, maar er zijn ook een aantal leuke rode en zwarte afdalingen. Echt moeilijk wordt het nooit. Als je altijd in de Alpen hebt geskied, dan is skiën in Trysil best wel even wennen. In de Alpen liggen hoge, ruige bergen, in Trysil lijkt het eerder heuvelachtig. Dat het hoogste punt op slecht 1132 meter ligt, is bijna niet te bevatten. Toch kun je er onwijs mooie tochten skiën (+5 km), zonder dat je steeds moet liften. Het gebied is mooi en bij elke afdaling kom je weer tot een nieuwe ontdekking. Sneeuwt het, of heeft het net gesneeuwd, dan is het helemaal bijzonder. Witte kerstbomen, diepe poeder en bijzondere kleuren verwelkomen je tijdens zo’n skidag.

 

Over sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken. De temperaturen liggen veel lager en er valt ieder jaar meer dan voldoende sneeuw. Kortom, zeg de Alpen maar vaarwel en boek een reis naar Noorwegen!

Wintersport Trysil: een video

Ps. ga je nou naar Trysil en wil je Nederlandse skiles? Vraag dan even bij de skischool naar een Nederlandse lerares, want die woont er namelijk wel!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in