Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in juni: in deze skigebieden kan het

Ribbels ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als echte wintersportfan ben je natuurlijk altijd op zoek naar een optie om de ski’s onder te binden. Het is voor deze tijd van het jaar misschien gek, maar er zijn in juni nog een aantal skigebieden geopend! In de warme maanden moet je het in Europa hogerop opzoeken, op de gletsjers. Daarnaast kun je ook naar de andere kant van de wereld reizen om te wintersporten, daar gaat het skiseizoen nu pas van start.

Geopende skigebieden in de Alpen

In deze tijd van het jaar kun je alleen nog skiën in enkele gletsjerskigebieden in de Alpen. Het aanbod is in deze skigebieden beperkt en soms draaien de liften maar een paar uur of alleen in de weekenden. Er zijn twee skigebieden die het hele jaar door geopend zijn in de Alpen, dat zijn: Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk en Matterhorn Glacier Paradise in Zwitserland. Verder zijn er nog een aantal zomerskigebieden die alleen in de zomer openen en een paar gletsjerskigebieden die nog een paar maanden in de zomer extra openen.

Het zomerskigebied van Saas-Fee in Zwitserland opent nog in juli.

Verder reizen om te wintersporten

Juni is de startmaand voor veel wintersportgebieden op het zuidelijk halfrond. Onder andere in Argentinië, Chili, de Zuid-Amerikaanse Andes, Australië en Nieuw-Zeeland begint het skiseizoen deze maand als alle omstandigheden meezitten. Doorgaans begint het skiseizoen in Australië op de tweede maandag van juni. Dit lukt niet elk jaar in verband met de sneeuw, maar omdat dit een officiële vrije dag is streven veel skigebieden naar deze openingsdatum. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de pistes in Australië. De pistes worden witter en witter door de sneeuwkanonnen, wel mag er nog een dik pak sneeuw vallen voor een succesvolle skistart in 2024. In Nieuw-Zeeland begint het seizoen ook binnenkort. Onder andere in Cardrona en Treble Cone blazen de sneeuwkanonnen op volle kracht. Ook valt er her en der een vlok sneeuw! De meeste skigebied in dit wintersportland openen ergens in juni.

De afgelopen weken openden de eerste skigebieden in Zuid-Amerika. Cerro Catedral in Argentinië is al geopend na de vele sneeuwval. Ook de skigebieden Nevados de Chillán en Corralco in Chili zijn sinds kort geopend voor alle wintersporters. Steeds meer skigebieden in Zuid-Amerika besluiten zelfs vervroegd te openen door de huidige omstandigheden!

Skiën in Noord-Amerika in juni

Skiën in Noord-Amerika in juni? Enkele skiresorts hebben een eigen zomerskigebied. Dit betekent dat ze nog eens extra openen in de zomermaanden. Het reguliere skiseizoen is overal in Noord-Amerika afgesloten voor 2023/2024.

Naar Azië om te skiën in juni

In Azië zijn de meeste skigebieden gesloten in juni, maar in het Japanse Gassan kun je wel afdalen. Hier loopt het skiseizoen waarschijnlijk nog tot eind juli. Dit komt door de grote hoeveelheid sneeuw die er gevallen is in maart. Of het skiresort echt de hele maand open blijft, dat is nog de vraag. Het dooit op dit moment behoorlijk in de regio.

Indoor skihallen

In de indoor skihallen kun je het hele jaar door skiën! Hier hoef je niet onzeker te zijn over of er wel genoeg sneeuw op de piste ligt, het is in een hal namelijk altijd koud genoeg om te kunnen wintersporten. SnowWorld heeft meerdere skihallen in Nederland. Voor een dagje wintersporten kun je goed bij een van de locaties terecht!

10 lange indoor skipistes in Europa

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in