Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in juni: in deze skigebieden kan het

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als echte wintersportfan ben je natuurlijk altijd op zoek naar een optie om de ski’s onder te binden. Het is voor deze tijd van het jaar misschien gek, maar er zijn in juni nog een aantal skigebieden geopend! In de warme maanden moet je het in Europa hogerop opzoeken, op de gletsjers. Daarnaast kun je ook naar de andere kant van de wereld reizen om te wintersporten, daar gaat het skiseizoen nu pas van start.

Geopende skigebieden in de Alpen

In deze tijd van het jaar kun je alleen nog skiën in enkele gletsjerskigebieden in de Alpen. Het aanbod is in deze skigebieden beperkt en soms draaien de liften maar een paar uur of alleen in de weekenden. Er zijn twee skigebieden die het hele jaar door geopend zijn in de Alpen, dat zijn: Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk en Matterhorn Glacier Paradise in Zwitserland. Verder zijn er nog een aantal zomerskigebieden die alleen in de zomer openen en een paar gletsjerskigebieden die nog een paar maanden in de zomer extra openen.

Zomerskigebieden, alleen geopend in de zomer:

Verder kun je nog afdalen op de gletsjers in:

Het zomerskigebied van Saas-Fee in Zwitserland opent nog in juli.

In het Matterhorn Glacier Paradise zijn er vandaag 7 van de 12 liften geopend, je kunt in het skigebied skiën van 12 km geprepareerde pistes. Hier wil je vandaag toch zijn?!

Verder reizen om te wintersporten

Juni is de startmaand voor veel wintersportgebieden op het zuidelijk halfrond. Onder andere in Argentinië, Chili, de Zuid-Amerikaanse Andes, Australië en Nieuw-Zeeland begint het skiseizoen deze maand als alle omstandigheden meezitten. In Australië begin het seizoen vaak op de tweede maandag van juni. Dit is ook de verjaardag van de koning en dit wordt gevierd met de start van het winterseizoen. De meeste skigebieden openen op deze speciale dag ongeacht de sneeuwcondities. Ook in Nieuw-Zeeland hopen de eerste skigebieden te kunnen openen begin juni. Bekende skigebieden in Nieuw-Zeeland zijn: Mt Hutt (open vanaf 9 juni) en Coronet Peak (open vanaf 16 juni).

Zijn de omstandigheden winters genoeg dan kun je ook al skiën in juni in de Andes in Zuid-Amerika. Bekende skigebieden in Argentinië zijn: Catedral (open vanaf 10 juni) en Las Lenas (open vanaf 17 juni). Wil je skiën in juni in Chili? Dan kun je onder andere naar de skiresorts: Valle Nevado (open vanaf 23 juni) en Portillo (open vanaf 16 juni).

Skiën in Noord-Amerika in juni

In Noord-Amerika is er zo veel sneeuw gevallen dat het skiseizoen 2022/2023 hier nog steeds niet is afgelopen. Enkele skiresorts blijven nog geopend zolang de sneeuw dit toelaat. Dit geldt bijvoorbeeld voor het skigebied Palisades Tahoe, hier zijn de liften nog in bedrijf tot 4 juli, aldus de officiële website van het skiresort.

››› Zo bizar was de sneeuwval in begin maart in Noord-Amerika

Naar Azië om te skiën in juni

In Azië zijn de meeste skigebieden gesloten in juni, maar in het Japanse Gassan kun je wel afdalen. Hier loopt het skiseizoen waarschijnlijk nog tot eind juli. Dit komt door de grote hoeveelheid sneeuw die er gevallen is in maart. Of het skiresort echt de hele maand open blijft, dat is nog de vraag. Het dooit op dit moment behoorlijk in de regio.

Indoor skihallen

In de indoor skihallen kun je het hele jaar door skiën! Hier hoef je niet onzeker te zijn over of er wel genoeg sneeuw op de piste ligt, het is in een hal namelijk altijd koud genoeg om te kunnen wintersporten. SnowWorld heeft meerdere skihallen in Nederland. Voor een dagje wintersporten kun je goed bij een van de locaties terecht!

10 langste indoor skipistes van Europa

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in