Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Deze skigebieden openen in september

Het is september, de zomervakantie is officieel voorbij en over een paar maanden kan de winter echt beginnen. Bij de meeste wintersportliefhebbers begint het langzaamaan te kriebelen. Dat is maar goed ook, de eerste skigebieden openen al in september. Benieuwd in welke skigebieden je binnenkort al kunt skiën? We zetten ze voor je op een rijtje.

Laat de winter maar beginnen!

Het is koud, ik heb m’n trui aan en echt zomers weer is op dit moment ver te zoeken. Wat mij betreft mag de winter wel beginnen. Kom maar op met een dik pak sneeuw! Heel veel sneeuw graag. Gelukkig is er goed nieuws. In september openen de eerste skigebieden hun liften en pistes. Op een aantal gletsjers in Italië, Zwitserland en Oostenrijk kun je binnenkort weer op de latten staan. Kun jij ook niet wachten?

Overzicht skigebieden die openen in september

Het liefst staan we elke dag van het jaar op de latten. In de Alpen vind je een aantal gletsjers waar dit ook echt mogelijk is. Verder moet je het doen met alles wat in de wintermaanden open is en een handjevol zomerskigebieden. Gelukkig duurt het skiseizoen van de Alpen behoorlijk lang. Sommige skigebieden openen al in september en zijn soms wel tot mei/juni open. Haal die ski’s dus maar vast van zolder, je hebt in september de volgende mogelijkheden:

SkigebiedStart skiseizoen
Hintertuxer Gletscherhele jaar door open
Zermatt / Breuil Cerviniahele jaar door open
Sölden11/09/2020
Schnalstaler Gletscher18/09/2020
Stubaier Gletscher25/09/2020
Pitztaler Gletscher19/09/2020
Kaunertaler Gletscher26/09/2020

* Eventuele wijzigingen onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities openen skigebieden eerder of later.

Booking.com

Niet volledig open

Besef wel dat bovengenoemde skigebieden nog niet volledig open zijn. De winter moet nog officieel beginnen en daar is sneeuw voor nodig. In de dalen is het nog hartstikke groen en sneeuw vind je alleen hoog in de bergen. Het aantal liften en pistes dat open is, hangt dan ook af van de sneeuwcondities. Ook de openingstijden kunnen afwijken ten opzichte van het hoogseizoen. Alle actuele informatie kun je vinden op de websites van de skigebieden.

>>> Overzicht bekendgemaakte coronamaatregelen per skigebied <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in