Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze skigebieden openen (of zijn al open) in september

Ribbels ski

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In september openen een aantal skigebieden hun eerste pistes van het nieuwe winterseizoen. Wie zo vlak na de zomervakantie al een paar dagen op de latten wil staan, kan afreizen naar gletsjerskigebieden in Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Nog niet alle liften en pistes zijn open, maar je kunt wel alvast ‘even proeven van de winter’ of gaan voor je nieuwe doel ‘in elke maand van het jaar skiën in de Alpen’. Benieuwd welke skigebieden openen in september? We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje

Skiën in september

Terwijl sommige mensen nog volop genieten van een heerlijke zomervakantie, kunnen fanatieke wintersporters niet meer wachten tot de winter eindelijk van start gaat. En eerlijk is eerlijk, ook wij kunnen de tijd wel vooruitkijken. Even chillen in de zon is best prima, maar liever neem ik nu een duik in een dik pak sneeuw in plaats van in het zwembad of de zee. Geldt dat ook voor jou en heb je inmiddels de beste skigebieden voor zomerskiën in de Alpen al afgetikt? Plan een tripje naar de Alpen om te gaan skiën in september! In deze maand openen de eerste skigebieden de eerste liften en pistes en een aantal is al open. Dus kun je niet meer wachten? Boeken maar.

Overzicht skigebieden die openen in september (of al open zijn) in de Alpen

Het liefst staan we elke dag van het jaar op de latten. In de Alpen vind je een aantal gletsjerskigebieden waar dit ook echt mogelijk is of waar dit bijna het hele jaar door kan. Verder moet je het doen met alles wat in de wintermaanden open is en een handjevol zomerskigebieden. Gelukkig duurt het skiseizoen van de Alpen behoorlijk lang. Sommige skigebieden openen al in september en blijven vanwege de hoge ligging en sneeuwcondities soms wel tot mei/juni open. Eind augustus en begin september kan het bovenop de berg soms zelfs al flink sneeuwen! Zoals aan het begin van deze week. Haal die ski’s dus maar vast van zolder, je hebt in september de volgende mogelijkheden:

LandSkigebiedStart skiseizoen
ATHintertuxer GletscherHele jaar door open
CHMatterhorn Glacier ParadiseHele jaar door open
ITStilfser JochZomerskiën: 1 juni tot 5 november 2023
CHSaas-FeeZomerskiën: 15 juli tot 27 oktober 2023
ATPitztaler Gletscher23 september 2023
ATKaunertaler Gletscher29 september 2023

Eventuele wijzigingen onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities openen de skigebieden eerder of later. Mogelijk kun je in september bij voldoende sneeuw ook nog skiën in skigebieden die alleen ’s zomers open zijn.

Niet volledig open

Besef wel dat bovengenoemde skigebieden nog niet volledig open zijn. De winter moet nog officieel beginnen en daar is sneeuw voor nodig. In de dalen is het over het algemeen nog hartstikke groen en sneeuw vind je alleen hoog in de bergen. Het aantal liften en pistes dat open is, hangt dan ook af van de sneeuwcondities. Ook de openingstijden kunnen afwijken ten opzichte van het hoogseizoen. Alle actuele informatie kun je vinden op de websites van de skigebieden.

Wintersporten zuiderlijk halfrond

Het winterseizoen op het zuiderlijk halfrond gaat nog door tot eind september/begin oktober in de meeste skigebieden. In Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Chili zijn de pistes nog geopend. Wel sluiten alweer enkele skigebieden in Australië vanwege te weinig sneeuw. Wil je het verderop opzoeken om te skiën? Kijk dan vooral naar de actuele openingstijden in het skigebied waar je heen reist.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in