Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport in Turkije: dit kun je verwachten

Hoewel we bij Turkije meer denken aan het warme weer en de all-inclusive resorts kun je hier ook terecht voor je wintersportvakantie. De skigebieden in Turkije zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan in de Alpenlanden. Kortom een prima alternatief voor iedereen die goedkoper op wintersport wilt.

Wintersport in Turkije

De populairste wintersportbestemming onder de Nederlanders blijft toch echt de Alpen. Maar waarom nu eigenlijk? De prijzen van accommodaties, skipassen en drankjes stijgen de pan uit. Dit terwijl je in Turkije ook sneeuwzeker bent en voor minder geld klaar bent.

In Turkije kun je van december tot april heerlijk skiën. De pistes zijn van goede kwaliteit en het mooie is dat de meeste hotels net als in de zomer een all-inclusive concept volgen. Dit houdt in dat je hier als wintersporter een ‘gratis’ skipas krijgt. Dit bespaart weer een hoop geld wat je in een andere activiteit kan investeren.

Skigebieden in Turkije

Uludağ

Dit skigebied is het oudste skigebied van Turkije. Waarschijnlijk dankt het gebied hier ook zijn populariteit aan. Het skigebied ligt in een beschermt natuurgebied met prachtige flora en fauna. De 28 kilometer aan pistes en 16 skiliften zorgen ervoor dat je een heerlijke skivakantie hebt.

Kartalkaya

Kartalkaya ligt in het Köroğlu gebergte op een hoogte van maximaal 2.250 meter. Het skigebied beschikt over 20 kilometer aan pistes en 8 skiliften. De pistes zelf zijn ideaal voor de beginnende skiër. De vele rustige blauwe pistes zorgen ervoor dat er een hoop op de techniek kan worden geoefend. Daarnaast zijn er nauwelijks wachtrijen voor de skiliften.

Palandöken

Dit skigebied is met 70 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Turkije. In dit veelzijdige gebied kom je tot een hoogte van maximaal 3.176 meter waardoor het in de winter 1 van de koudste plekken in Turkije is. Enige ervaring is er in dit gebied wel vereist. In dit gebied vind je namelijk pistes die vallen onder de steilste en langste pistes ter wereld.

Heli-skiën

Zoek jij meer uitdaging tijdens je wintersportvakantie? In het Kackar gebergte kun je uitstekend heli-skiën.  De prachtige witte toppen met verse poeder zullen je keer op keer laten genieten. Misschien een leuk uitstapje om van het bespaarde geld te doen?

Wij vinden het wel eens leuk om richting Turkije te gaan. Lijkt het jou wat?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in