Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Winterse buien voorspeld in Nederland na het weekend

Wintersportredacteur

Eerder deze week hadden we de korte broek nog aan, maar als je vandaag naar buiten loopt is dat niet de beste optie. De temperatuur is net onder de 10˚C en dus fris. De komende dagen wordt het nog kouder en er kan zelfs weer sneeuw vallen. Wacht dus nog maar even met het verwisselen van je winterbanden.

Na de zomerse dagen van deze week mag het voor ons snel weer echt zomer worden. We hebben het verloren wintersportseizoen geaccepteerd – wat kunnen we ook anders – en kijken uit naar volgende winter. In de tussentijd genieten we het liefst van mooi lente-, zomer- en herfstweer. Daarop moeten we volgens het KNMI nog even wachten.

Sneeuw en hagel

Volgens de nationale weerdienst KNMI komen we het weekend nog droog door, maar daarna kan er weer wat neerslag komen. Op maandag staat er een minimumtemperatuur van 2/3˚C op de planning, op dinsdag 0/2˚C en woensdag kan het kwik zelfs onder het vriespunt dalen. Voor alledrie de dagen staan er winterse buien op het programma. Op maandag en dinsdag regen en sneeuw en op woensdag hagel. April doet dus wat ‘ie wil.

Geen sneeuwpret verwacht in Nederland, wel in de Alpen

De hoeveelheid neerslag die verwacht wordt, zorgt helaas niet voor veel sneeuwpret. Zeker omdat de maximumtemperaturen tussen de 6 en 8˚C liggen is de sneeuw die valt heel snel weer weg. Waar wel veel sneeuwpret te beleven valt na het weekend zijn de Alpen. Daar valt volgens de voorspellingen meer dan een halve meter en dat al vanaf 1000 meter.

Wij wensen iedereen een goed Paasweekend. Hopelijk vieren we Pasen volgend jaar weer op de latten!

Lees ook: Alles wat je over winterbanden moet weten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in