Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter 22/23: Oostenrijk populair, Scandinavië ook

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

International Card Services heeft onderzoek gedaan naar de creditcardtransacties van Nederlanders tijdens de winter van 2022/2023. In tegenstelling tot afgelopen jaar, toen we nog volop in de coronapandemie zaten, is Oostenrijk weer ontzettend populair bij Nederlanders. Ook Scandinavië trekt veel Nederlandse wintersporters, Frankrijk is dit keer minder in trek.

Minder transacties dan voorheen

Over het algemeen zijn er iets minder transacties gedaan door Nederlanders volgens het onderzoek. In de kerstvakantie is er in vergelijking tot vorige winter een daling van 9%, in de voorjaarsvakantie 2%. De hoge inflatie en relatief milde temperaturen in de Alpen lijken hiervan de oorzaak. Over het algemeen was er deze winter een stijging van 15% qua creditcardtransacties in Oostenrijk door Nederlanders in vergelijking tot vorige winter. Duitsland zit ook in de lift, hier stijgen de transacties in hotels, restaurants en supermarkten. De verhoging in Oostenrijk lijkt ten koste te gaan van Frankrijk. Hier is een daling van 9% te zien. De interesse in Scandinavië lijkt gewekt door de Nederlander, dat is te zien aan een stijging van 16%.

Oostenrijk populair deze winter

Het was een lastige winter met weinig sneeuw en milde temperaturen. Ondanks dat Oostenrijk weer een populaire wintersportbestemming was dit jaar, waren deze tegenslagen toch te merken volgens ICS. In de periode rond de kerstvakantie, toen er een sneeuwgebrek was in Oostenrijk, lag het aantal creditcardtransacties lager dan vorig jaar. De sneeuwval vlak voor de voorjaarsvakantie zorgde voor een flinke verandering. Tijdens de voorjaarsvakantie lag het aantal transacties namelijk bijna weer gelijk. Vooral de vier weken voor de voorjaarsvakantie waren in de winter 2022/2023 erg populair.

Interesse in Scandinavië stijgt

Veel Nederlanders lijken Scandinavië als nieuwe bestemming ontdekt te hebben. Er is een stijging van maar liefst 16% te zien in de creditcardtransacties van Nederlanders in dit gebied. Heb jij al eens overwogen om een wintersport naar Scandinavië te boeken?

Wintersport in Scandinavië: dit wil je weten

Waar geven Nederlanders geld aan uit?

In vergelijking met vorig jaar hebben Nederlanders maar 1% minder uitgegeven op de wintersport. Waar het geld heen gaat? Brandstof (-20%), tol (-10%), sportkleding (-9%), restaurants (+15%), hotels (+12%) en openbaar vervoer, zoals taxi’s en skibusjes (+8%), aldus de cijfers van ICS.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in