Nieuwsalert per mail ontvangen

Windsurfen op de sneeuw: iets voor jou?

windsurfen op de sneeuw

© Jason Halayko/Red Bull Content Pool

Met een Nederlander als eerste Olympisch kampioen ooit en als huidig Olympisch kampioen kunnen we wel zeggen dat wij als land goed zijn in het windsurfen. Maar er is een tak van de sport die we nog niet onder de knie hebben: windsurfen op de sneeuw. Ja, dat hoor je goed. 

Snowkiten

Het is tegenwoordig in steeds meer skigebieden mogelijk om te snowkiten. Een bepaalde locatie wordt dan gereserveerd voor de relatief nieuwe wintersport. Steeds meer kitesurfers stappen over naar de winterversie van de sport, die een stuk aangenamer is dan kitesurfer op het water bij winterse temperaturen. Het windsurfen in de wintersportgebieden is echter nog niet mainstream. Zonde, want het levert mooie beelden op.

Pro windsurfer de sneeuw op

Deze winter ging Red Bull atleet Levi Siver richting Japan, om daar te testen of hij zijn kunstje ook in de sneeuw kon vertonen. Dat lukte, maar erg gemakkelijk ging het niet. Om de bovenstaande video te produceren had de pro windsurfer 20 dagen nodig waarbij er 7 uur per dag gefilmd werd. De dagen startten met een 2 uur durende hike de berg op en soms moest er wel 3 uur op de top gewacht worden voor de juiste wind.

“Het idee voor dit project kwam vanuit de visie dat we elementen van het windsurfen konden vertalen naar de berg en daar hetzelfde gevoel konden creëren dat surfers op het water ervaren. Wat zou er gebeuren als ik snowboarden en windsurfen kon combineren?” Op het surfboard zitten geen bindingen zoals een snowboard, maar straps zoals op een surfboard. Bovendien moet je het board rijden met surfschoenen aan, waardoor je het echte windsurfgevoel krijgt. Het enige is dat je niet op de oceaan uitkijkt, maar op een berg. Wij hebben genoten van de video!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in