Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wilder Kaiser biedt eerste rodelschool in Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is bij veel Nederlanders bekend als een geweldig skigebied. Behalve een ski-hotspot kun je er ook terecht om te rodelen. Om een nog bredere rodeldoelgroep aan te spreken is Oostenrijkse eerste rodelschool in Söll opgericht. Hier leer je de juiste techniek om als een ervaren rodelaar naar beneden gaan.

“In de bochten remmen, in de bochten hangen, met de handen in de sneeuw en zorgen dat je de snelheid onder controle hebt. Dat zijn de belangrijkste elementen tijdens het rodelen”, aldus ex-rodelaarster Marianne Treichl. Op de ongeveer drie kilometer lange ‘Hexenritt’ baan kun je de aangeleerde technieken direct in de praktijk brengen. Dit is een vrij gemakkelijke baan, zodat ook beginners hier redelijk veilig naar beneden kunnen komen. De 4,5 kilometer lange Astberg-Rodelbahn die van Gipfel (1.267 meter) naar Ellmau of Going gaat is middelzwaar en daarom voor alle soorten rodelaars geschikt. Het parcours wordt van woensdag tot zaterdag van 19.00 uur tot 22.30 uur verlicht en loopt van het middelstation van Hochsöll naar het dalstation in Söll.

De rodellessen in Söll zijn na aanmelding gratis en vinden tot 28 maart 2015 elke woensdag en vrijdag om 14.00u plaats. De rodelschool wil met de cursussen voor meer veiligheid op de baan zorgen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in