Nieuwsalert per mail ontvangen

Het wereldberoemde klooster van Engelberg

Wintersportredacteur

Bij freeriders is Engelberg in Zwitserland één van de bekendste plekken om heen te gaan. Veel freeriders noemen het ook wel het ‘Walhalla’ wat betreft off-piste skiën. Toch is het skigebied niet alleen geschikt voor deze doelgroep, want het skigebied is ook erg leuk voor families, kinderen en wintersporters die op zoek zijn naar een uitdagend skigebied. Het centrum van Engelberg staat voornamelijk bekend om het enorme klooster. Als je de dalafdaling neemt richting Engelberg dan zie je in de verte het enorme gebouw staan, dat nog steeds een hele belangrijke functie heeft in het gebied. Wij waren er in onze aflevering van 24 UUR IN op bezoek en ontmoette daar een monnik die daar leeft en woont. Een bijzondere ervaring!

Het klooster van Engelberg

Je hebt misschien geen zin om cultuur te snuiven tijdens je wintersportvakantie. Toch raden wij je aan om even naar binnen te gaan en dit bouwwerk dat gemaakt is in het jaar 1120 te bewonderen. Het is een benedictijnenklooster en wordt nog steeds bewoond door monniken. In de geschiedenis werd het klooster een aantal keer vernietigd, maar daar zie je niks van als je het grote gebouw nu bekijkt. Ook ver buiten Engelberg heeft het klooster bekendheid, want het was naast een klooster ook een school. Ook tegenwoordig is dit nog het geval.

Toen toerisme in Engelberg steeds belangrijker werd, werd ook de invloed van het klooster minder. Toch heeft het skigebied nog steeds te maken met het invloedrijke klooster, want het klooster bezit nog steeds land waar het skigebied in de winter gebruik van maakt.

Op bezoek in Engelberg

Wij waren ook op bezoek in Engelberg deze winter en bezochten ook het klooster. Wil je deze beelden zien? Klik op de onderstaande video en zie hoe de monniken leven in het klooster. In de video wordt ook verteld waarom het klooster juist daar staat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in