Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wederom sneeuw in aantocht Oostenrijkse Alpen

kanggye ski resort

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren hadden we te maken met droomomstandigheden in de Oostenrijkse Alpen, vandaag is de zon ook nog regelmatig aanwezig, maar vanaf morgen gaat hier verandering in komen. De Oostenrijkse skigebieden kunnen zich wederom gaan klaarmaken voor een verse laag sneeuw. De enorm lage temperatuur in combinatie met neerslag gaat ervoor zorgen dat de sneeuwbrillen met oranje lens weer mee genomen moet worden op de berg.

Screen Shot 2016-01-19 at 08.10.41

Naar verwachting gaat het niet om een grote dump die richting de Alpen komt, maar na de grote hoeveelheid van afgelopen week doet dat er niet toe. Een van de skigebieden waar de meeste sneeuw van Oostenrijk kan gaan vallen is het Zillertal. Volgens de voorspellingen van Snowplaza.nl kan hier rekening gehouden worden met ruim 30 cm sneeuwval. Dit skigebied was afgelopen week ook al erg gelukkig, want toen viel hier ruim een halve meter sneeuw. Een goede laag waar zij de komende weken weer mee vooruit kunnen.

Screen Shot 2016-01-19 at 08.21.37

Zoals je kunt zien blijft het enorm koud in de Alpen en moet je ervoor zorgen dat je warm aangekleed de berg op gaat. Gisteren schreven wij al dat in Tirol temperaturen zijn gehaald van -23 graden. Omstandigheden waarbij de wintersporters regelmatig moeten opwarmen in de lokale barretjes en restaurants. Een goede reden om een heerlijke apfelstrüdel of warme chocolademelk te nemen toch?

Screen Shot 2016-01-19 at 08.31.27

De komende twee dagen moeten de meeste skigebieden in Oostenrijk rekening gaan houden met hoeveelheden tussen de 10 en 20 cm sneeuwval. Sommige skigebieden hebben wat meer geluk en kunnen richting de 30 cm klimmen, maar ook 20 cm verse sneeuw is lekker. Geniet vandaag nog even van de laatste zonnestralen, want de komende twee dagen wordt het weer ‘sneeuwerig’, grauw en koud!

Alle bovengenoemde weersvoorspellingen zijn afkomstig van Snowplaza.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in