Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wederom 1 tot 2 meter verse sneeuw onderweg

Wintersportredacteur

Het lijkt maar niet te stoppen met sneeuwen in Oostenrijk. Vandaag hebben sommige gebieden even adempauze, maar in een groot deel sneeuwt het ook vandaag nog rustig door. En dat gaat nog wel even door, want veel gebieden kunnen komende week nog ruim een meter sneeuw verwachten. Sterker nog, er bestaat zelfs een kans dat in sommige gebieden bijna twee meter gaat vallen! Dat soort weerberichten roepen bij ons natuurlijk om een sneeuwupdate, dus hieronder vind je de sneeuwval per gebied.

Problemen door sneeuw in Oostenrijk

Degenen die afgelopen week op wintersport waren in Oostenrijk hebben het vast meegekregen. De grote hoeveelheden sneeuw die hier zijn gevallen hebben namelijk voor een hoop problemen gezorgd. Er waren wegen afgesloten vanwege te veel lawine gevaar en sommige dorpen waren hierdoor zelfs volledig onbereikbaar geworden. Het lawinegevaar is dan ook al dagen het gesprek van de dag. Overal worden wintersporters gewaarschuwd dat het nu te gevaarlijk is om off piste te gaan vanwege het hoge lawinegevaar, maar helaas zijn er nog steeds mensen die daar niet naar luisteren.

 

Daarnaast had het terugreizende vakantieverkeer het zaterdag ook niet makkelijk. De sneeuwval zorgde namelijk ook voor problemen in het verkeer. Er ontstond door de sneeuw veel vertraging op de Oostenrijkse en Zuid-Duitse snelwegen. Zo zie je dat er helaas ook een nadeel zit aan die grote hoeveelheden sneeuw. Komende week is het weliswaar niet zo druk op de wegen omdat het geen vakantie meer is, toch blijft de sneeuw problemen opleveren voor het verkeer. Deze hoeveelheden sneeuw maken het bijna onmogelijk om wegen volledig sneeuwvrij te houden, waardoor je op veel bergwegen je sneeuwkettingen zal moeten gebruiken. Mocht je de weg op moeten, check dan even de verkeersinformatie voor je weggaat. Hier vind je de actuele verkeersinformatie en welke wegen eventueel gesloten zijn.

Veel wintersporters moesten aansluiten in de file afgelopen weekend

Verwachte sneeuwval per gebied

Ondanks dat het voor een hoop gedoe heeft gezorgd afgelopen week, worden wij altijd heel blij van sneeuwberichten. Helemaal als het om een verwachte sneeuwval van meer dan een meter gaat, gaat ons wintersporthart toch wel even sneller kloppen. Ik ben net terug van een week Oostenrijk waarbij ik bijna elke dag tot m’n knieën in de poedersneeuw heb gestaan, maar kan bij het zien van deze berichten niet wachten tot ik weer terug mag. Gelukkig is dat niet zo lang, want volgende week reizen we met ons team weer richting de Alpen voor de volgende opnames van 24 UUR IN. Wij zijn benieuwd wat voor weersomstandigheden we dan krijgen. Aan de hoeveelheid sneeuw zal het in elk geval niet liggen!

De tabel hieronder laat de verwachte sneeuwval in centimeters zien. Dit blijven natuurlijk voorspellingen, dus we kunnen niet garanderen dat ze voor 100% uit gaan komen. Maar één ding is wel zeker: het blijft voorlopig nog sneeuwen in Oostenrijk. Ook Noordoost Zwitserland treft het goed met meer dan een meter sneeuw. In Italië en Frankrijk zullen ze het daarentegen moeten doen met slechts enkele centimeters.

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 115
Zillertal Arena 178
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 137
Skicircus Saalbach Hinterglemm 164
Snow Space Salzburg 127
Ischgl 147
Sölden 140
Kitzbühel – Kirchberg 167
Ski Arlberg 213
Kitzsteinhorn 193
Frankrijk
Les Trois Vallées 22
Portes du Soleil 45
Espace Killy 29
Les Sybelles 21
Le Grand Domaine 25
La Plagne 35
Zwitserland
Zermatt 43
Verbier 67
Saas-Fee 35
Adelboden 93
Laax 103
Davos 119
Italië
Val Gardena 4
Alta Badia 4
Seiser Alm 3
Val di Fassa 3
Kronplatz 9

Iedereen die in de Alpen zit: doe voorzichtig maar geniet er vooral van! De wintersporters in Nederland houden we natuurlijk op de hoogte met nieuwsberichten, sneeuwupdates en foto’s. Het jaar 2019 is in elk geval goed begonnen!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in