Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

File-update: Drukte op de Oostenrijkse en Duitse snelwegen

Wintersportredacteur

Vandaag is het weer wisseldag en dat betekent dat veel wintersporters weer richting Nederland vertrekken. Zeker tijdens de kerstvakantie gaat dit vaak gepaard met drukte op de Oostenrijkse en Duitse snelwegen. Zoals wij gisteren al hadden vermeld op de website sneeuwt het dit weekend ook nog volop, waardoor er enorme drukte voorspeld is. De dag is begonnen en daarom even een korte update van de belangrijkste files in Oostenrijk en Duitsland. 

Uiteraard stromen op dit moment de dalen vol met alle wintersporters die vanuit de skigebieden vertrekken. De wegen zijn wit en iedereen kan netjes in de rij aansluiten. Zie hieronder bijvoorbeeld de situatie in het Zillertal. Witte wegen en een lange slinger met rijdende auto’s!

Op de Fernpass is het raak

Wie de Fernpass neemt vandaag moet rekening houden met lange wachttijden. Daar staat nu al een flinke file en op de onderstaande webcam foto van Tirol is goed te zien dat je netjes achter in de rij kunt aansluiten. Ook de weg is hier nog voorzien van een verse laag met sneeuw, waardoor op sommige plekken de sneeuwkettingen omgedaan worden.

A12 bij Kufstein

Bij de grenscontrole in Kufstein zijn de wachttijden nu al flink opgelopen. Op de Inntal Autobahn bij de uitrit van de verschillende dalen is het ook druk. Zoals je bij de onderstaande Google Maps afbeelding kunt zien is het vooral na Kufstein raak.

A8 vanuit Salzburg naar München

Eenmaal Oostenrijk bijna uit dan is het raak op de A8 richting München. Daar zijn ze nog steeds druk bezig aan de weg en dit in combinatie met sneeuwval en de drukte van de kerstvakantie, zorgt voor een langere wachttijd.

Algemene drukte gedurende de dag

Dit zijn even de drukste punten richting de Duitse grens en München. Uiteraard gaat het de hele dag druk blijven op de wegen in Duitsland. Probeer je rust te pakken en blijf rustig in de auto. Weersomstandigheden heb je nou eenmaal niet in de hand en je weet dat het een lange rit kan gaan worden. Wij hopen voor jullie op het beste en wensen de wintersporters die op dit moment in de auto zitten naar huis, een fijne terugreis!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in