Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Saalbach-Hinterglemm en Obertauern afgesloten van buitenwereld

Wintersportredacteur

Het sneeuwt en het sneeuwt. Het gaat maar door in Oostenrijk. Daardoor zijn de twee bekende skigebieden Obertauern en Saalbach-Hinterglemm de komende tijd niet bereikbaar. 

Door de hevige sneeuwval neemt het lawinegevaar alleen nog maar toe. En het lawinegevaar is niet enkel in de skigebieden zelf te merken, ook op de toegangswegen naar de skigebieden.

Obertauern

Het skidorp Obertauern is niet meer bereikbaar. Om 15.40u werd de B99 tussen Untertauern en Obertauern gesloten vanwege het grote lawinegevaar. Vanaf 17.00u werd de weg tussen Obertauern en Tweng eveneens gesloten vanwege het lawinegevaar. Waarschijnlijk duurt de afsluiting tot minimaal zondag 12.00u.

Saalbach-Hinterglemm

Vanaf vanavond 19.00u is Saalbach-Hinterglemm ook niet meer bereikbaar. De L111 wordt direct bij de ingang van het dal in Maishofen afgesloten. De hele nacht is de weg dicht en het is onbekend wanneer de weg weer opengaat. Voor veel wintersporters betekende dit dat ze heel snel het dal moesten verlaten.

Yannick Gal woont in Hinterglemm en bracht ons op de hoogte van de afsluiting van de weg. Hij stuurde deze foto uit het dorp, waarop je kunt zien hoe winters het is.

Wij vroegen Mitchell Kes, die minimaal een nachtje langer moet blijven in Hinterglemm naar zijn reactie: “Nou, persoonlijk vind ik het niet heel erg. Dit betekent meer poederdagen die ik kan rijden. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel sneeuw gezien. Vanmiddag was ik aan het boarden en stond tot m’m oksels in de sneeuw.”

 

Snelweg dicht

Maar niet alleen op de provinciale wegen is het gevaarlijk. Morgenochtend wordt bijvoorbeeld de A10 tijdelijk afgesloten tussen 8.30u en 9.30u. Dan worden lawines afgeschoten die mogelijk over de weg kunnen komen.

Wij wensen iedereen een fijn verlengd verblijf en succes op de terugweg!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in