Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: heerlijke beelden van de gigadump

Wintersportredacteur

Wat een weekend! De verwachte sneeuwdump is gekomen en in sommige gebieden zijn gigantische sneeuwhoeveelheden gevallen. Dat leverde niet alleen heerlijke beelden op, maar ook behoorlijk wat chaos. Ook vandaag liegen de webcams er niet om. Er ligt ontzettend veel sneeuw en er komt nog meer aan. In dit artikel geven we je een update.

Gigadump

Zoals je vorige week al in het weerbericht kon lezen, stonden er voor het afgelopen weekend gigantische sneeuwhoeveelheden op het programma. Met name in Ost- en Zuid-Tirol. Het is altijd even afwachten of die ook daadwerkelijk gaan vallen, maar de voorspellingen zijn helemaal uit gekomen. Sinds vrijdagmiddag/avond sneeuwt het en er zijn al meerdere meters gevallen. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar al die sneeuw in één keer zorgt voor best wel wat chaos. Code rood, stroomuitval, afgesloten wegen en een hoog lawinegevaar zijn slechts een aantal voorbeelden.

Tot en met woensdag ook nog sneeuw

Het is nog niet gedaan met de sneeuw. Wel even met de gigahoeveelheden, maar voor bepaalde delen van de Alpen komt er nog meer aan. Tot en met woensdag kan er lokaal nog bijna een halve meter sneeuw gaan vallen. De sneeuwgrens ligt op deze dagen rond de 500 meter hoogte. Wederom wordt de meeste sneeuw in Ost- en Zuid-Tirol voorspeld.

LEESTIP: Wintersport in de Franse Isère

Heerlijke beelden

Gisteren deelden Mike en Miranda al een aantal heerlijke beelden met je. Ook vandaag zijn de webcams weer prachtig. Laten we hopen dat er snel een ‘Go’ komt vanuit de regering, zodat we die kant op mogen gaan!

Falkertsee
Falkertsee (Karinthië)
Val Gardena
Val Gardena
Turracher-Höhe
Turracher Höhe
Alta Badia
Alta Badia
Obertauern
Obertauern
Camping Morteratsch
Camping Morteratsch (Pontresina, CH)
Ischgl
Ischgl
St.-Veit-Osttirol
St. Veit (Defereggental, Osttirol)
Längenfeld
Längenfeld
Seiser Alm
Seiser Alm
St. Christina
St. Christina (Val Gardena)
Sölden
Sölden
Toblach
Toblach (Zuid-Tirol)
St.-Jakob-im-Ahrntal
St. Jakob im Ahrntal
Westendorf
Westendorf
Innsbruck
Innsbruck
Oberstdorf
Oberstdorf
Warth-Schröcken
Warth-Schröcken
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in