Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwupdate: dik pak sneeuw in Wald-Königsleiten

Wintersportredacteur

Een hele goedemorgen vanuit Wald-Königsleiten! Onze reporter Robin werd vanochtend wakker in Königsleiten, want daar woont hij, en zag deze heerlijke beelden. In een dag tijd is er bijna 75 centimeter sneeuw gevallen. Genieten!

Het wintersportseizoen zou in Wald-Königsleiten eigenlijk op 5 december beginnen. Dat werd uitgesteld naar 17 december en deze week nog een keer opgeschoven naar 24 december. Vanaf dan kan er door daggasten geskied worden in de regio. Er lag nog niet zo heel veel sneeuw, maar daarvan is nu geen sprake meer.

Verwachte sneeuw gekomen

De verwachte sneeuw is naar beneden gekomen in Oostenrijk. Zoals je eerder vanochtend al hebt kunnen lezen, sneeuwt het sinds vrijdagavond als een gek op veel plekken in de Alpenregio. Dat zorgt voor veel overlast in de hardst getroffen gebieden. Code rood is ook van kracht in een deel van de Zillertal Arena op het moment. Alhoewel de meeste sneeuw al is gevallen, blijft het de hele dag door nog sneeuwen.

Heerlijke beelden

Robin stuurde ons vanochtend vanuit Königsleiten deze heerlijke beelden en stak ook nog even z’n duimstok in de sneeuw. Resultaat: 73 centimeter verse sneeuw! Het is natuurlijk al echt winter, dus zo gek is een sneeuwdump niet. Het rare is nu dat de skigebieden nog niet open zijn. Desondanks genieten we van deze foto’s!

Hopelijk kunnen we snel weer dit kant op. Tip voor als je deze winter nog een appartementje wil boeken in de regio: Direkt Holidays verhuurt prachtige appartementen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in