Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wagrain-Kleinarl wint prijs op filmfestival in Cannes

© Wagrain-Kleinarl Tourismus

Wintersportredacteur

Geen script, concept of standaard promotievideo uit het skigebied. Nee, de huidige reclamecampagne van Wagrain-Kleinarl is anders dan anders. En dat is opgemerkt, want de campagne is onder andere beloond met een prijs bij de internationale Cannes Corporate Media & TV Awards.

WagrainKleinarl heeft niet de mooiste plekken van het gebied uit de kast getrokken, maar laat in hun video’s de regio op unieke wijze zien vanuit het oogpunt van de lokale bevolking. Benieuwd geworden naar de beelden van de reclamecampagne van het Oostenrijkse skigebied? Scroll naar onder om de prijswinnende video’s te bekijken!

Campagne Wagrain-Kleinarl

Het idee achter de video-reeks #urlaubgefühl ontstond in de regio Wagrain-Kleinarl zelf. De lokale bevolking is hierbij voor de camera gehaald. Zonder script of vooraf bedacht concept kwamen de video’s tot stand. “Bijzonder is dat we niets in de video’s ensceneren. Er was geen tekst gespecificeerd, het concept voor de video kwam tot stand tijdens de shoot”, zegt Wolfgang Wild van Wagrain-Kleinarl Toerisme.

Het doel van de campagne is om te laten zien wat er in de vakantieregio allemaal te doen is, door de aspecten te laten zien die vaak worden weggelaten. Iets dat klaarblijkelijk ontzettend gewaardeerd wordt door de kijkers, want de video’s zijn inmiddels vele keren bekeken op YouTube.

Prijzen voor de campagne

Na een prijs in Oostenrijk voor de beste bedrijfsfilm, is de campagne van Wagrain-Kleinarl nu bekroond met een prijs van de Cannes Corporate Media & TV Awards, maakte ORF Salzburg bekend. In de categorie ’toeristische films’ heeft deze campagne een prijs gewonnen. “De vreugde op kantoor was overweldigend toen bekend werd dat onze films werden opgenomen. De vakantieregio Wagrain-Kleinarl is zeker geen filmmetropool en zeker geen reclamemekka. Niemand hier had gedacht dat Wagrain-Kleinarl ooit in zo’n competitie zou kunnen spelen“, zegt de toerismedirecteur van Wagrain-Kleinarl, Stefan Passrugger. Hieronder kun je de video’s zien die de prijzen in de wacht hebben gesleept.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in