Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nassfeld: Wintersporten en ideaal bijbruinen?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ik begin dit keer met een waarschuwing! Lees dit artikel vooral niet als je van skien en/of snowboarden houdt.
Het is hier namelijk heerlijk (wintersport)weer. Strakblauwe lucht, geen zuchtje wind en net onder het vriespunt. Inderdaad, bruin worden tijdens het wintersporten. Ook héél vervelend: tijdens de lunch -op een ligstoel in de zon- even bijkomen van de enerverende ochtend.
Dochterlief heeft (met school) de afgelopen week doorgebracht op het Nassfeld (hele week sportles op de piste; het kan beroerder!).
Het parallel- en uptempo-skien stonden dit keer op het programma.
Enthousiast kwam ze terug. Fijne pistes, zwarte afdalingen gedaan (nee, geen modder, moeilijkheidsgraad) en door de tiefschnee heen geraced.

Hoewel er al enige tijd geen sneeuw van betekenis is gevallen (er ligt ‘maar’ 1,20m) wordt er met man en macht gewerkt om de pistekwaliteit optimaal te houden.
De 1e ploeg begint ’s ochtends om 06.30 uur en de laatste ploeg start om 17.00 uur als de pistes worden gesloten.

Alles wordt er aan gedaan om het de wintersporter zo comfortabel mogelijk te maken. Speciale ingangen voor gezinnen met tenminste 1 kind t/m 7 jaar, snelle liften voor een vlotte doorstroming, meertalige skileraren (zelfs een Nederlands- talige!) toch blijven er altijd mensen die denken, dat er voor hen uitzonderingen worden gemaakt.
Een gezin met als jongste een uit de kluiten gewassen puber, meent nog door de familie-ingang te mogen (helaas, helemaal terug en achter aansluiten). Ook grappig: een groep volwassenen die menen door een aantal kinderkaarten te kopen, voordeliger uit te zijn. Ook jammer, kaarten worden automatisch door het systeem gechecked bij de ingang en weg zijn de passen!
Ben je toch nog duurder uit.

Goed voor allen die geen zin hebben in deze fratsen; kom lekker skien op het Nassfeld in Oostenrijk en kom genieten van de mooie pistes (110 km op alle moeilijkheidsnivo’s) en prachtige weer.

Voor meer info kun je altijd even contact opnemen.

Bis bald,
www.daskleineparadies.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in