Nieuwsalert per mail ontvangen

Vrouwen van reddingsdienst brengen kalender uit

Taylor Wood

Reddingsdienst medewerkers in skigebieden worden vaak geassocieerd met het mannelijke geslacht. Niet terecht, want er zijn wereldwijd ook honderden dames actief die net als de mannen mensenlevens redden. Om hier wat meer nadruk op te leggen hebben de vrouwen van Squaw Valley een kalender uitgebracht, waar de stoere dames op mooie wijze naar voren worden gebracht.

“Met deze kalender hopen wij mensen te attenderen op de gevaren buiten de piste. Een opleiding is noodzakelijk. Daarnaast willen wij in beeld brengen wat ons werk nou precies inhoudt. Ook hopen wij natuurlijk jonge én oude vrouwen te enthousiasmeren voor het geweldige werk. Volg je dromen”, aldus Crystal Winn.

87% van de reddingsmedewerkers van Squaw Valley zijn mannen. Om ook de vrouwen meer onder de aandacht te brengen is deze actie opgezet. Zowel mannen als vrouwen in een team zorgt voor betere kwaliteit. We hebben allemaal zo onze krachten. “Op mijn tweede werkdag moest ik van mijn baas op een sneeuwscooter gaan rijden. Nog geen honderd meter onderweg knalde ik op een boom, waarna mijn baas aangaf dat ik een hele middag moest oefenen. Bepaalde elementen zijn bij het begin meer voor mannen, maar door trainingen zijn deze dingen te leren,” aldus Winn die onderdeel uitmaakt van het vrouwen team en het vooroordeel over vrouwen en het besturen van voertuigen bevestigt.

Bekijk deze prachtige foto’s en krijg een beeld van de vrouwelijke reddingsmedewerkers. Zij zijn allemaal op het hoogste niveau opgeleid en zijn ware helden.

Taylor WoodTaylor WoodTaylor Wood

Taylor WoodTaylor WoodTaylor Woodreddingsmedewerkers-skigebied-viTaylor Wood

Wil je de kalender graag aanschaffen? Bezoek dan de website van het skigebied en bestel hem nu! Ben je op zoek naar wat gewaagder? Dan bestel je toch gewoon de skileraressenkalender! Wel die van vorig jaar, want dit jaar was er geen tijd om de kalender samen te stellen hoorden wij gisteren. Treurig!

De skileraressen kalender 2016 is gewaagd

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in