Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vrachtwagens vol sneeuw rijden af en aan in Brixental

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De pistes in alle Alpenlanden worden flink op de proef gesteld. De warme temperatuur en de uitblijvende sneeuwval zorgt ervoor dat er met man en macht gewerkt wordt om de condities voor volgende week precies hetzelfde te laten zijn als afgelopen week. Hier moeten de skigebied-medewerkers flink voor werken, want dit gaat niet vanzelf.

Zo worden er in verschillende skigebieden vrachtwagens met sneeuw overgebracht van de gletsjers naar de skigebieden zodat de pistes voorzien blijven van een goede laag sneeuw. Via Wintersportweerman Hajo kwamen wij de onderstaande video tegen waarbij er vrachtwagens met sneeuw af en aan rijden in het Brixental.

Met man en macht wordt sneeuw vanuit de gletsjers getransporteerd naar de pistes van oa het Brixental. Petje af voor de piste-makers ! Ze doen knap werk.

Posted by Wintersportweer on dinsdag 22 december 2015

Mooi om te zien hoe veel skigebieden het voor elkaar krijgen om de condities zo goed te laten zijn. Uiteraard is bijna alles gerealiseerd door de sneeuwkanonnen, maar daar moeten we juist blij mee zijn in deze tijd van het jaar. Begin januari komt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe sneeuwdump naar de Alpen, dus tot die tijd moeten we het doen met de vrachtwagens vol sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in