Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorlopig nog niet denken aan einde winterseizoen

Natuurlijk, we hebben nog een paar weken te gaan, maar je merkt dat veel skigebieden in Europa langzaam aan het toeleven zijn naar de sluiting van het winterseizoen 2014-2015. In Frankrijk kunnen de skigebieden vanwege de hogere ligging vaak tot begin mei openblijven, maar dit is in de Oostenrijkse Alpen jammer genoeg niet het geval. Veel skigebieden sluiten hier rond 15 april en beginnen dan weer met de voorbereidingen van het zomerseizoen. Wij zitten het hele seizoen in de Alpen en hebben nog helemaal niet het gevoel dat het seizoen bijna voorbij is. De pistes zijn nog in ideale condities, er is van de week nog een laag verse sneeuw gevallen en de temperaturen dalen ’s avonds gewoon nog onder het vriespunt. 

Hierbij moeten wij wel toegeven dat wij in de Zillertal Arena zitten op een hoogte van 1.400 meter. Wekelijks rijden wij naar het dal en zien dat daar de Lente echt begonnen is. De koeien lopen alweer buiten de grazen, de grasvelden worden weer voorzien van mest en de eerste bloemen komen alweer uit de grond. Eenmaal de sneeuwgrens te hebben gepasseerd kom je in een totaal andere wereld. Wij blijven dus zo lang mogelijk boven op de berg, want daar heb je tenminste het gevoel dat de winter nog niet voorbij is.

Lente skien
Lente skien
Lente skien

Wij proberen het gevoel van het einde van het winterseizoen dus nog even weg te stoppen, maar ook wij moeten er binnenkort aan gaan toegeven. De liften die hun laatste ronde gaan maken, de restaurants die voor het laatst hun inkopen doen en de laatste kindergroep die achter hun snelle skileraar aangaan. Tot die tijd genieten wij nog volop van de bovenstaande omstandigheden en denken wij nog maar niet aan de laatste skidag van het winterseizoen 2014-2015. Wij kunnen jullie dan ook alleen maar adviseren: Kom nog even naar de Alpen, want het is echt genieten!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in