Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: wintersporter wordt hard geraakt tijdens fotomoment op piste

Ongeluk op de piste kruis van ski's

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Jeetje, we hebben weer een bizarre video gevonden op social media. Botsingen op de piste komen helaas vaak voor, maar deze is wel heel heftig. Een wintersporter staat midden op de piste klaar voor een foto/video en wordt hard geraakt van achteren. Bekijk de beelden in dit artikel…

Wie is de schuldige?

Op social media is er een grote discussie gaande over wie de schuldige is aan dit ongeluk op de piste. De meningen zijn erg verdeeld. Zo is er een grote groep die vind dat de poserende skiër op een verkeerde plek staat. Het is natuurlijk niet echt handig om midden op de piste stil te staan. Je kunt het beste een rustig plekje aan de zijkant van de piste opzoeken om een foto te nemen. Op deze manier is het risico op dit soort ongelukken een stuk kleiner.

Aan de andere kant zijn er reageerders die stellen dat de wintersporter die van een redelijk vlakke piste komt veel te hard gaat. De piste lijkt een beginnerspiste en een hoge snelheid is daarop niet gepast. Daarnaast is de officiële regel dat de wintersporters die van boven komen moeten kijken wat er voor hen gebeurt. Je hebt immers geen ogen in je achterhoofd en daarom is het voor de wintersporters dichter bij het dal bijna onmogelijk om rekening te houden met verkeer van boven. Een lagere skiër heeft eigenlijk altijd voorrang op een hogere skiër.

Bekijk de video

Wie vind jij de schuldige?

Het is niet duidelijk hoe het nu gaat met de wintersporter en of hij verwondingen heeft opgelopen aan deze val. In de reacties op TikTok wordt iets gezegd over zware verwondingen en een ziekenhuisbezoek, maar dit is nergens bevestigd.

Pas op, op de piste

Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook op de piste gebeuren helaas elk jaar veel incidenten. FIS heeft de pisteregels opgesteld om het risico op ongelukken te verkleinen. Alle wintersporters zijn verplicht zich aan deze regels te houden. Mocht er een ongeluk gebeuren waarbij kan worden aangetoond dat de veroorzaker zich niet aan één van de regels heeft gehouden, dan kan hij of zij strafrechtlijk worden vervolgd. Ben je bekend met deze regels?

De 10 FIS Pisteregels ›››

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in