Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Om te skiën heb je echt niet per se een piste nodig!

Wintersportredacteur

Wat te doen als je in Frankrijk woont, je veel zin hebt om te skiën, maar alle liften gesloten zijn en er wel veel sneeuw ligt? Tja, dan neem je gewoon genoegen met wat er op dat moment wel voorhanden is. Want om een beetje lekker te kunnen skiën, heb je echt niet per se een piste nodig!

Zeker als je naam Kevin Rolland is en je een professioneel freestyleskiër bent. Dan functioneert een besneeuwde weg ook prima. Alle obstakels die je onderweg tegenkomt, maken de afdaling alleen maar leuker.

Gelukkig zijn de wegen nog open…

Frankrijk zit alweer een lange tijd in lockdown. Een aantal skigebieden is even open geweest, maar bij de meesten heeft er nog geen lift gedraaid. Of en wanneer de skigebieden open zullen gaan, is nog altijd niet bekend. Gelukkig zijn de wegen wel nog open en die functioneren prima als piste als de rest van het skigebied niet toegankelijk is. Nee, het is niet de veiligste optie, maar het is wel tof!

Skiën in smalle Italiaanse straatjes

Kevin is overigens niet de enige die creatief omgaat met gesloten skigebieden en besneeuwde wegen. Begin januari deelden we al een video met je van een groepje Italiaanse skiërs uit Rocca di Cambio. Normaal skiën zij in het nabijgelegen skigebied, maar ook hier zijn alle liften nog altijd gesloten. En tja, als je dan in een dorp woont dat tegen de berg is opgebouwd, zijn de besneeuwde straatjes ook een mooie uitdaging voor een lekkere afdaling. De video kun je via de link hieronder nog eens bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in