Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: skileraren komen met creatieve oplossing voor gesloten skigebieden

Wintersportredacteur

Wat doe je als het ontzettend gesneeuwd heeft en de skigebieden dicht zijn? Precies, dan roei je met de riemen die je hebt. Een dorp dat tegen de berg op is gebouwd, functioneert in dit geval ook prima voor een afdaling. Aldus een groepje skileraren van een lokale skiclub in het Italiaanse Rocca di Cambio.

Heel veel sneeuw

Rocca di Cambio is een dorpje in de Italiaanse provincie L’Aquila (Abruzzen), gelegen op 1434 meter hoogte. Normaal gesproken skiën ze hier in het nabijgelegen skigebied, maar helaas is dat door de huidige situatie niet mogelijk. Ontzettend balen, zeker met de sneeuwhoeveelheden die de afgelopen weken gevallen zijn. Ook hier is er het afgelopen weekend ontzettend veel sneeuw naar beneden gekomen. Ruim een meter om precies te zijn.

Skiën door de straten

Skileraren van de lokale skiclub hebben daarom een creatieve oplossing bedacht. Het dorp kent behoorlijk wat hoogteverschil en is met al die sneeuw een waar paradijs. Je zou met een slee naar beneden kunnen glijden, maar op ski’s is dat natuurlijk veel leuker en uitdagender. Zeker gezien de smalle passages en natuurlijke jumps.

Na het zien van onderstaande video hoop ik nog harder dat de regendruppels in Nederland spontaan veranderen in dikke sneeuwvlokken. Het zou toch leuk zijn als er hier ook zo veel sneeuw valt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in