Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Met dubbeldekker ski’s de piste op

Wintersportredacteur

Gewoon skiën of snowboarden biedt voor sommige wintersporters onvoldoende uitdaging. Zij gaan bijvoorbeeld duo skiën of snowboarden, of verruilen een gewoon snowboard in voor hun vriend of eentje met springveren. De dubbeldekker ski en het dito board hadden we nog niet gezien. Wel weer echt zo’n gevalletje ‘don’t try this at home’.

De video is wel spectaculair, dat moeten we toegeven. Josh Wong heeft samen met Gilsonskis, een klein bedrijfje uit Pennsylvania, dubbeldekker ski’s en een dubbeldekker snowboard ontwikkeld. Uiteraard laat hij ook even zien hoe je hierop van de piste komt.

Dubbeldekker ski’s

Josh Wong, bekend van zijn ludieke skivideo’s op YouTube, had het idee om dit soort ski’s en een dito snowboard te produceren. Hij had echter de mogelijkheden niet om dit alleen te doen en daarom ging hij een samenwerking aan met Gilsonskis.com. Omdat, zoals hij zelf zegt, “Als ik niet op dienbladen of houte balken de piste afkom, dan ski ik op hun ski’s”. Samen zijn ze aan de slag gegaan met zijn idee voor Stilt Ski’s, oftewel de dubbeldekker ski. Eigenlijk wilde hij ze ruim 1 meter hoog hebben, maar van dat idee zijn ze uiteindelijk teruggekomen. Om de ski’s en het snowboard te testen zijn ze naar Montage Mountain in Pennsylvania gegaan.

Zwaar, eng en hoog

Zoals verwacht functioneerden de ski’s erg moeilijk. De latten zijn natuurlijk erg zwaar én hoog. Eén paar ski’s heeft het gewicht van vier losse ski’s en draaien wordt daardoor moeilijk. Daarnaast vertelt Josh ook dat hij het best wel eng vond door de extra hoogte. Als je valt, zorgt de additionele 30 centimeter extra hoogte voor flinke blauwe plekken. Een simpele trick op normale ski’s was extreem moeilijk en eng om uit te voeren op de dubbeldekker ski’s.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in