Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: eerste viervoudige backflip ooit uitgevoerd

Freestyle skiën op wintersport met freestyle ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De 19-jarige Connor Addis uit Nieuw-Zeeland is het gelukt! Voor het eerst in de geschiedenis is er een viervoudige backflip gemaakt op ski’s. Een waanzinnige prestatie, waarvoor er zelfs speciaal een schans is aangelegd. Vanaf nu kunnen veel freestylers/freeriders hun best gaan doen om deze prestatie te verbeteren (of te evenaren).

Record: eerste viervoudige backflip

De viervoudige backflip is gedaan door Connor Addis, een bekende freerider. De 19-jarige Nieuw-Zeelander heeft al vele wedstrijdoverwinningen in deze discipline behaald. Het is al jaren een echte droom van hem om de viervoudige backflip te doen. Vorig jaar kwam Connor dichtbij, maar door een knieblessure werd hij uitgeschakeld.

Daarnaast is het de vorige jaren niet gelukt, omdat de helling van de schans niet hoog genoeg was. Enkele keren lukte het hem bijna, maar bij de landing ging het mis. Een paar weken geleden werd er om deze reden een speciale schans gebouwd speciaal voor Connor en de recordpoging. In het Cardrona Alpine Resort, in Nieuw-Zeeland is het uiteindelijk gelukt!

Zo ziet dat eruit!

Hoe het eruit ziet als je vier salto’s achteruit na elkaar maakt? Dat kun je zien in de video van de eerste viervoudige backflip in skigeschiedenis. Naja, daar gaat Connor ten minste vanuit. Hij heeft gezocht naar andere bewijzen van een uitgevoerde viervoudige backflip in het verleden, maar niet gevonden. Het enige wat hij tegenkwam is een video uit 1974 in Canada waar Steve Corbett een poging deed. Maar volgens Connor was deze niet goed geland.

De volgende uitdaging voor Connor is om deel te nemen aan de Freeride World Tour 2023 in Europa. Een leuke nieuwe uitdaging, waarvoor hij zich eerst nog moet kwalificeren!

Lees ook: Nieuw record airbags trekken: 168 airbags tegelijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in