Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw record airbags trekken: 168 airbags tegelijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Bilthoven is gisteravond het record ‘airbags trekken‘ verbroken. In totaal werden 168 lawine-airbags tegelijk getrokken. Op deze ludieke manier werd bij de wintersportwinkel MK Skiservice het wintersportseizoen afgetrapt. Het eigen record van vorig jaar werd verbroken. De recordpoging was echter niet alleen leuk, ook nuttig.

Record airbags trekken

Vorig jaar werden bij de recordpoging 86 airbags tegelijk opengetrokken. Eigenaar van MK en skigondelverzamelaar, Menno Koelewijn, stelde zich ten doel om dit jaar “minimaal 100 airbags tegelijk open te laten gaan”. Zijn doel werd ruimschoots gehaald, met 168 airbags die tegelijk vol met lucht knalden.

De recordpoging is een geintje, want niemand anders ter wereld doet dit, maar heeft ook een serieus doel. Het is belangrijk dat lawine-airbags regelmatig getest worden, zodat ze het doen als je ze echt nodig hebt. Na de recordpoging zijn in ieder geval weer 168 airbags up-to-date, professioneel opgevouwen en voorzien van een nieuwe vulling.

Winteropening

De recordpoging airbags trekken was slechts een onderdeel van het avondvullende programma bij MK Skiservice. De avond, die mede mogelijk gemaakt werd door Helly Hansen, stond in het teken van freeriden. Na een typisch alpendiner met onder andere Zwitserse raclette, zou skigids Edward Bekker een lezing geven over arctic wilderness skiing. Het diner vond wel plaats, maar helaas kon de skigids er niet bij zijn in verband met ziekte. In plaats daarvan presenteerde de eerste vrouwelijke skigids van Nederland, Martine van der Hoorn, haar bijzondere en mooie levensstijl. Vervolgens was het de beurt aan Øystein Aasheim om een film over zijn leven aan te kondigen. De jonge Noorse freerider overleefde zo’n 3 jaar geleden een hartstilstand en vecht nu met pacemaker zijn weg terug naar de top.

Première La Forteresse

Na de film van de Noor ging de nieuwe film van de Nederlandse skiërs en content creators Paul de Groot en Loïc Isliker in première. Met open mond werd er gekeken naar ‘La Forteresse’, waarin de mannen het skiën van een waanzinnige lijn op de Dents du Midi hebben vastgelegd. De teaser hebben we jullie laatst al laten zien en het is echt de moeite waard om de film te bekijken. Houd daarom het YouTube kanaal van Hidden Faces in de gaten.

Kortom, een geslaagde winteropening, met een leuk record als herinnering!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in