Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: 11-jarige Kai Jones is freeride baasje

Wintersportredacteur

Af en toe komen wij tijdens onze zoektochten op het internet een filmpje tegen waar onze mond van open valt. Vandaag hebben we ook weer zo’n filmpje gevonden. De hoofdrol in deze video wordt door de nu 12-jarige Kai Jones uit Idaho vertolkt. Op zijn 11e maakte hij al afdalingen waar wij alleen maar van kunnen dromen.

De jonge skiër heeft het grootste gedeelte van zijn leven op de hellingen van de bergen in Idaho doorgebracht. Afgelopen seizoen heeft hij de 2018 IFSA U12 North American Freeride Championship gewonnen. Inmiddels besteedt hij steeds meer tijd aan het opnemen van video’s met TGR (Teton Gravity Research), een medium dat sinds 1995 films maakt over actiesporten.

 

Familie

Kai is de zoon van Todd, die mede-oprichter is van TGR, en neefje van de legendarische snowboarder Jeremy Jones. Het extreme skiën zit dus in het bloed bij deze familie. Onderstaande video is een fragment uit de nieuwe film ‘Far Out’ van TGR. Bedenk even dat deze beelden zijn opgenomen toen Kai slechts 11 jaar oud was. Pak de popcorn en geniet van deze indrukwekkende beelden.

Jong geleerd

Het lijkt wel alsof goede skiërs en snowboarders steeds jonger worden. In onderstaand bericht schreven over Eli, een tienjarige snowboarder die nu al trucs uitvoert die de meeste mensen nooit zullen kunnen.

Deze 10 jaar oude jongen kan beter snowboarden dan jij ooit zal doen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in