Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel pistes boven de 2000 meter in deze skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sneeuw is natuurlijk de belangrijkste factor van een geslaagde wintersport. Niet elke periode van het jaar is even sneeuwzeker. Bijvoorbeeld de maanden voor kerst of eind maart/april. Gelukkig zijn er genoeg sneeuwzekere skigebieden in de Alpen. Je kunt kiezen voor skiën op de gletsjers en voor skiën in skigebieden met veel pistes boven de 2000 meter. Een overzicht daarvan vind je in dit artikel.

Skigebieden met veel pistes boven de 2000 meter

Veel mensen kijken niet alleen naar de sneeuwzekerheid, maar ook naar de ligging van een skigebied. Wanneer er nog niet veel sneeuw gevallen is, of als de temperaturen na de winter weer stijgen, heb je op de lager gelegen pistes vaak niks te zoeken. Dalafdalingen zijn dicht of ontzettend papperig, maar in hooggelegen skigebieden heb je daar geen last van. Boven de 2000 meter kun je dan heerlijk skiën. Benieuwd welke skigebieden veel pistes boven de 2000 meter hebben? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Als je het hebt over een skigebied met veel pistes boven de 2000 meter, dan heb je het over Silvretta Arena Ischgl – Samnaun. Een grensoverschrijdend skigebied met afdalingen in Oostenrijk én Zwitserland. Van de 239 km aan pistes ligt maar liefst 90% boven de 2000 meter. Maak je over de sneeuwzekerheid dus maar geen zorgen! Het skigebied garandeert een sneeuwzeker skiseizoen van november tot mei. Tip: dineren in één van de vele goede restaurants in Ischgl, de Schmugglerrunde skitocht en een afdaling in de SkyFly.

››› Aanbiedingen Ischgl en Samnaun vanaf € 533,- p.p. mét skipas

2. Ski Arlberg

Met ruim 300 km aan pistes behoort Ski Arlberg tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Je kunt overnachten in verschillende dorpen en voor alle niveaus zijn er voldoende skimogelijkheden. Ski Arlberg is zeer sneeuwzeker. Niet alleen door de natuurlijke ligging in een zogeheten ‘Schneeloch’, maar ook door de vele pistes boven de 2000 meter hoogte. Tips: ski de Weiße Ring skitocht of waag je aan de Run of Fame. Ook leuk: in de voorjaarsvakantie kun je de Koninklijke familie tegenkomen op de pistes.

››› Aanbiedingen Ski Arlberg vanaf € 438,- p.p. mét skipas

3. Gurgl: Obergurgl – Hochgurgl

Aan het eind van het Ötztal ligt Gurgl. Een skigebied met ruim 100 km aan pistes, gevormd door de dorpen Obergurgl en Hochgurgl. Als één van de weinige skigebieden zonder gletsjer, kun je hier half november al op de latten staan. Het hoogste punt ligt op 3082 meter en de meeste pistes bevinden zich boven de 2000 meter.

››› Aanbiedingen in Obergurgl en Hochgurgl vanaf € 559,- p.p. mét skipas en halfpension

4. Les Trois Vallées

Les Trois Vallées behoort met ruim 600 km aan pistes tot de grootste skigebieden van Europa én de wereld. Tijdens je wintersport kun je onder andere overnachten in Val Thorens (hoogste wintersportdorp Europa), Méribel en Courchevel. De pistes bevinden zich tussen de 1300 en 3200 meter. Velen daarvan liggen boven de 2000 meter. Je kunt hier dan ook van vroeg tot laat in het seizoen op de latten staan.

››› Aanbiedingen Les Trois Vallées vanaf € 228,- p.p. mét skipas

5. Saas-Fee

Saas-Fee is een autovrij skidorp, aan het eind van het Saastal in Zwitserland. Je overnacht hier op 1800 meter hoogte en skiën doe je voornamelijk boven de 2000 meter. Op ski’s kun je een maximale hoogte van 3600 meter bereiken. De trap oplopen is daar wel even een ander verhaal ;-). Vanaf dit punt kun je weer helemaal terug skiën naar het dorp. Saas-Fee is ontzettend sneeuwzeker. Het skigebied is slechts 2 maanden per jaar gesloten en je skiet hier op én midden tussen de gletsjers. Kijk goed om je heen, je kunt hier maar liefst 18 vierduizenders spotten!

››› Aanbiedingen Saas-Fee vanaf € 411,- p.p. mét skipas

Gletsjerijs Saas Fee

6. Sölden

Als je de pistekaart van Sölden bekijkt, dan zie je dat de meeste pistes boven de 2000 meter liggen. Op een aantal dalafdalingen na, waaronder één van de langste in Oostenrijk, ski je hier voornamelijk boven de 2000 meter hoogte. Sölden biedt toegang tot een gevarieerd skigebied met meerdere drieduizenders en twee gletsjers. Samen goed voor ruim 150 km aan pistes. Je kunt hier doorgaans al in september op de latten staan en skiën blijft vanaf dat moment mogelijk tot mei.

››› Aanbiedingen in Sölden vanaf € 430,- p.p. mét skipas

7. Hintertuxer Gletscher

Op een dalafdaling en skiroute na, liggen alle pistes van de Hintertuxer Gletscher boven de 2000 meter hoogte. Overigens hoef je je over de sneeuw absoluut geen zorgen te maken op deze Oostenrijkse gletsjer. Je kunt hier maar liefst 365 dagen per jaar op de latten staan. ’s Zomers op zo’n 20 km aan pistes, in de wintermaanden op ruim 60 km aan pistes. Perfect voor iedereen die het liefst elke dag van het jaar op de latten staat. Tips: de Gletscherrunde skitocht, funslope Hintertux en een dagje skiën in Mayrhofen.

››› Aanbiedingen Hintertuxer Gletscher vanaf € 430,- p.p. mét skipas

8. Isola 2000

Isola 2000 is één van de meest zuidelijk gelegen skigebieden in de Alpen. Toch heb je hier aan sneeuw geen gebrek. Alle pistes liggen boven de 1800 meter hoogte en het merendeel zelfs boven de 2000 meter hoogte. De meeste pistes zijn blauw en daarmee perfect voor beginners. De zon schijnt vaak en dus is de kans groot dat je ’s middags heerlijk kunt lunchen op het terras. Tips: het uitzicht vanaf het hoogste punt (2603 m) op de Middellandse Zee en Tony’s Snowland.

››› Aanbiedingen Isola 2000 vanaf € 521,- p.p. mét skipas

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in