Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanessa Mae geschorst na onterechte kwalificatie voor Sochi

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De FIS heeft violiste/skiester Vanessa Mae voor vier jaar geschorst vanwege onterechte kwalificatie voor de Olympische Spelen in Sochi. De topvioliste startte in Sochi op de ski’s nadat zij zich hiervoor op het laatste moment had gekwalificeerd in Slovënie. De FIS spreekt over duidelijke overtredingen en manipulatie van tijden.

Verschillende vreemde zaken deden zich voor tijdens de beruchte kwalificatiewedstrijd in Kravec, die op 18 en 19 januari werd georganiseerd op verzoek van het management van Mae. Zo finishte een andere deelnemer als tweede terwijl zij onderweg gevallen was. De val werd echter goedgemaakt via een aftrek van 10 seconden door corrupte tijdwaarnemers.

Naast Vanessa Mae worden ook de wedstrijddirecteur en andere organisatoren van de wedstrijd geschorst. Zij mogen één tot twee jaar hun functie niet officieel uitvoeren.

Voor de uitslag op de Olympische Spelen heeft de schorsing geen ernstige gevolgen. Mae eindigde namelijk als laatste op 50,1 seconden achter winnares Tina Maze. Ook Federica Selva uit San Marion kwalificeerde zich onterecht voor de Spelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in