Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf vandaag eerste chaos op de Brennerautobahn verwacht

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er wordt de komende jaren veel file verwacht op de Brennerautobahn (A13). Er komt een grote renovatie aan van de Luegbrücke op deze bekende snelweg. Hoewel de echte werkzaamheden pas volgend jaar beginnen, worden er nu al voorbereidingen getroffen. Vanaf vandaag vinden er al proefafzettingen plaats op de Brennerautobahn. Dit is een soort generale repetitie en hierbij zijn verschillende rijbanen gesloten.

Afzettingen op de Brennerautobahn

Om te ondervinden wat er verwacht kan worden van de verkeerssituatie tijdens de werkzaamheden, wordt er de komende tijd al getest op de Brennerautobahn. Vanaf vandaag tot 12 april is er maar één rijstrook geopend in de rijrichting naar het zuiden. Hetzelfde geldt voor de kant van de snelweg naar het noorden van 10 tot 30 april. Dit zal ook de situatie zijn tijdens de werkzaamheden aan de Luegbrücke op de Brennerautobahn. De komende maand worden er dus files en opstoppingen verwacht op de snelweg. Dit alles om goed voorbereid te zijn op de werkelijke verkeerssituatie tijdens de renovatiewerkzaamheden vanaf 2025 tot 2027.

Werkzaamheden Luegbrücke

Op de bekende Brennerautobahn van Innsbruck richting Italië staat er vanaf 2025 een grote verandering op de planning. De Luegbrücke bij Gries am Brenner moet worden vernieuwd. Ondanks meerdere aanpassingen tijdens de afgelopen jaren moet er een nieuwe brug komen. Het oude bouwwerk kan het verkeer niet meer aan. Waarschijnlijk zijn delen van de snelweg de komende jaren daarom lange tijd gesloten tijdens de werkzaamheden.

Beperkingen werkzaamheden Brennerautobahn Luegbrücke

Er zullen verschillende beperkingen gelden. Wat precies? Dat is nog niet helemaal duidelijk. ASFiNAG rapporteert naast de gesloten rijbanen ook over eventuele rijverboden voor vrachtverkeer. Er wordt zelfs gesproken over een totale afsluiting van een groot deel van de Brennerautobahn. Voor de desbetreffende dagen qua verkeersverboden komt er een kalender. Hoe heftig de beperkingen straks zijn, dat is afhankelijk van de uitslag van onder andere de test die nu wordt uitgevoerd op de Brennerautobahn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in