Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote kans op file door werkzaamheden Brennerautobahn komende jaren

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De komende jaren wordt er file verwacht bij de Luegbrücke op de Brennerautobahn (A13). Omdat de brug in slechte toestand is, is een vermindering van het gewicht nodig. Vanaf 2025 wordt met grote waarschijnlijkheid de verkeerssituatie gewijzigd, waarbij op bepaalde dagen per rijrichting maar één enkele rijstrook geopend is. Daardoor moet je hier rekening houden met verkeersdrukte tot begin 2027.

Werkzaamheden Brennerautobahn Luegbrücke

Op de bekende Brennerautobahn van Innsbruck richting Italië staat er vanaf 2025 een grote verandering op de planning. De Luegbrücke bij Gries am Brenner moet worden vernieuwd. Ondanks meerdere aanpassingen tijdens de afgelopen jaren moet er een nieuwe brug komen. Het oude bouwwerk kan het verkeer niet meer aan. Waarschijnlijk zijn delen van de snelweg de komende jaren daarom gesloten voor de werkzaamheden.

Verkeersdrukte verwacht Brennerautobahn

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor de verwachte verkeersdrukte op de Brennerautobahn tijdens de renovatiewerkzaamheden. Met een studie wordt er een planning gemaakt qua dagen waarop de toegang tot de weg beperkt is. Dit moet ervoor zorgen dat er zo min mogelijk files ontstaan, maar het lijkt ons onvermijdelijk dat er file ontstaat.

Beperkingen werkzaamheden Brennerautobahn Luegbrücke

Er zullen verschillende beperkingen gelden. Wat precies? Dat is nog niet helemaal duidelijk. ASFiNAG rapporteert ook over eventuele rijverboden voor vrachtverkeer. Er wordt zelfs gesproken over totale sluiting van een groot deel van de Brennerautobahn. Voor de desbetreffende dagen qua verkeersverboden komt er een kalender. Hoe heftig de beperkingen straks zijn, dat is afhankelijk van de uitslag van verschillende testen. Wij zijn heel benieuwd!

Feitjes over de werkzaamheden:

Lees ook: Rotslawine op de Brennerautobahn in Zuid-Tirol

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in