Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Vanaf nu ook Almdudler bij McDonald’s in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Eén van onze favoriete non-alcoholische wintersportdrankjes is Almdudler. Deze overheerlijke en verfrissende kruidenlimonade is het perfecte medicijn tegen flinke dorst of een fikse kater. Je komt dit drankje op steeds meer plekken tegen en vanaf nu ook in de Oostenrijkse McDonald’s.

Almdudler bij McDonald’s

Eind 2018 maakte Almdudler een einde aan de samenwerking met Coca Cola. Sinds medio mei is het bedrijf een nieuwe samenwerking gestart met McDonald’s. In 194 Oostenrijkse filialen kun je vanaf nu Almdudler bestellen. De frisdrank neemt daarmee wel de plaats in van Coca Cola Light.

Almdudler heeft nu voor het eerst sinds jaren geen licentiehouder meer. Coca Cola maakte daarentegen al best wel wat opschudding in de frisdrankwereld, omdat de Amerikaanse multinational in het voorjaar met een eigen kruidenfrisdrank op de markt kwam.

 

Veel typisch Oostenrijkse producten

Almdudler is overigens niet het enige typisch Oostenrijkse product dat je bij McDonald’s kunt krijgen. De Oostenrijkse filialen maken bijvoorbeeld ook burgers met Oostenrijks vlees en van de Oostenrijkse aardappelen worden frietjes gemaakt. Wie weet kun je er binnenkort ook wel een glas Skiwasser bestellen!

Ook interessant: wintersportdrankjes voor op het terras

Ook in Nederland?

Helaas is Almdudler voorlopig alleen verkrijgbaar in Oostenrijkse McDonald’s. Laten we maar hopen dat daar snel verandering in wordt gebracht. De combinatie van kipnuggets, een BigMac en een grote beker Almdudler klinkt best wel hemels!

Lees ook: de lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in