Nieuwsalert per mail ontvangen

Valentijnsdag in de sneeuw?

Wintersport met een grote groep vrienden is uiteraard helemaal geweldig. Gezamenlijk met de groep eten op de piste, elkaar uitdagen op de piste en eindigen met een heerlijk biertje in de apres-ski. Voor sommige de ideale vakantie, maar sommige gaan liever met hun partner op vakantie. Zoals iedereen weet is het vandaag valentijnsdag en dat betekent dat je geliefde verast kan worden met een roos, een leuk cadeautje of misschien wel een aanzoek. In sommige gevallen wordt de verassing in het openbaar gegeven en sommige delen dit moment liever alleen samen. Hoe gaat valentijnsdag er aan toe in Oostenrijk en wat zijn de meest gegeven presentjes.

Veel Nederlanders uit Brabant en het zuiden van het land bevinden zich momenteel in de Oostenrijkse en Franse skigebieden. Waar gisteren de pistes en kroegen nog in het teken stonden van Faschingsdienstag (carnavalsavond), was het thema vandaag voornamelijk de liefde. Het barpersoneel loopt in charmante pakjes en ook hier liggen de winkels vol met valentijnsartikelen. De producten zijn dan wel verstopt tussen de wintersportjassen, broeken en accessoires, maar toch: ook hier bestaat het commerciele fenomeen Valentijnsdag.

De presentjes die hier voornamelijk gegeven worden zijn de welbekende rode rozen. Ook hier hebben de bloemisten hoogtij tijden op deze dag. Daarnaast geeft de plaatselijke Oostenrijkse bevolking vaak op deze dag heerlijke chocolade. Een veel gebruikt ritueel is het ’s avonds nuttigen van heerlijke chocoladefondue, met als afsluiting een wandeling in de besneeuwde natuur. Iets waar wij in Nederland altijd maar weer geluk mee moeten hebben.  In de avond worden er speciale wijnen uit de kelder gehaald waar deze heugelijke dag mee wordt afgesloten. Qua cadeau’s lijkt valentijnsdag minder extreem, maar qua sfeer is dit wel de ideale locatie.

Grappig om te zien dat in Oostenrijk ook aandacht wordt besteed aan Valentijnsdag. Omdat een groot deel van Nederland momenteel vakantie viert in de Alpen, zijn de traditionele Oostenrijkse traditie moeilijk te zien. Tijdens de Apres-ski vandaag gebeuren er overigens ook hele mooie dingen. Tot ieder zijn verbazing ging een Brabantse man vandaag midden in de CinCin (apres-ski bar) op zijn knien en vroeg zijn aanstaande vrouw ten huwelijk. Op het moment dat hij het aanzoek deed ging de muziek uit, werd de man voorzien van een microfoon en werd iedereen getuige van de prachtige woorden: “Wil je met me trouwen”. Bij het zeggen van het laatste woord begon de kroeg luidkeels te juichen en kon de vrouw er niet meer omheen. Later hoorde wij in de kroeg dat de man en vrouw in kwestie elkaar 6 jaar geleden hadden ontmoet in de CinCin.

Zo zie je maar weer…… Er hangt vandaag ook in Oostenrijk liefde in de lucht!

 

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in