Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Umbrella Bar: in dit nieuwe bergrestaurant eet je in een stoeltjeslift

Wintersportredacteur

Lunchen in een stoeltjeslift, dat klinkt niet heel fijn. Toch kan dat het wel zijn. Tenminste, als het restaurant waar je eet de Umbrella Bar heet. Sinds vandaag is de nieuwe Umbrella Bar in Gerlos geopend en hij is prachtig geworden! En een leuke touch is dat je er kunt eten in een ouderwetste éénpersoons stoeltjeslift.

Nieuwe Umbrella Bar

Als je weleens in Gerlos op wintersportvakantie bent geweest dan ken je zeer waarschijnlijk ook de Umbrella Bar wel. Die werd zo genoemd vanwege z’n kenmerkende paraplu’s als dak. Direct na het afgelopen winterseizoen werd de bar gesloopt en sindsdien is er keihard gewerkt om een nieuw gebouw neer te zetten. Met resultaat! In plaats van een bar met een kleine kaart is het een gebouw geworden met alles onder één dak (of paraplu). In de volksmond zal het nog wel de Umbrella Bar blijven heten, maar het is nu eigenlijk Umbrella bar.restaurant.après-ski geworden.

De nieuwe ’tent’ is van ’s ochtends vroeg tot ’s middags laat geopend en je kunt er eten, drinken en feesten. Er is een zelfbedieningsrestaurant, maar ook een deel waar je bediend wordt. Leuk voor de pizzafans: er is een echte pizza oven aanwezig. ’s Middags vanaf 14.00u barst het feest los en staat er een dj achter de draaitafels. Gezelligheid dus!

Eten in een stoeltjeslift

Het restaurant heeft naast de mooie buitenkant nog een grote bijzonderheid. Je vindt namelijk een stoeltjeslift in de Umbrella Bar. In het restaurant zijn de éénpersoons stoeltjes van de oude Ramsberglift in de Zillertal Arena opgehangen, die worden gebruikt als eettafelstoelen. Oftewel, dat wordt lunchen in de stoeltjeslift. Hoe dat eruit ziet zie je hieronder. Ik vind het in ieder geval erg tof! De oplettende kijker ziet ook een tafel met eigen biertap. Lekker!

Laatste lift gemist? Geen probleem.

De bar ligt middenin het skigebied, tussen Gerlos en Königsleiten in. Maar als je nu lekker op het terras zit of staat tijdens de après-ski uurtjes, dan hoef je je geen zorgen te maken over of je de laatste lift naar huis wel haalt. De skibus of de speciale Umbrella Bar bus (bestickerd met het Umbrella Bar logo) brengt je gratis naar de dorpen toe.

Meer foto’s van het restaurant

Zelf heb ik de nieuwe bar nog niet vanaf de binnenkant bekeken, maar mijn collega Robin wel. Hij maakte deze foto’s vandaag. Hieronder nog enkele foto’s van de andere delen van de bar en het restaurant.

Ik ga morgen eens een kijkje nemen. Ben heel benieuwd hoe het geworden is! Jij ook binnenkort? Voor meer info verwijs ik je naar de website.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in