Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Schilift-Zentrum-Gerlos GmbH

Umbrella Bar Gerlos: nieuw vanaf winter 2019/2020

Wintersportredacteur

Een begrip in Gerlos: de Umbrella Bar. Je geniet er van een bakje koffie, kopje chocomel of een goed glas bier. Op dit moment wordt de bar vernieuwd en er komt een ontzettend mooi nieuw concept voor terug. Wij hebben de tekeningen van de Umbrella Bar Gerlos en waren er onlangs om even te kijken hoe het ervoor staat.

Umbrella Bar Gerlos

Direct onderaan de Fussalm X-Press vind je al sinds jaar en dag de Umbrella Bar. En de naam zegt het al, het is een paraplubar. Tot voor kort had de bar twee paraplu’s die je met slecht weer beschermde tegen de kou en sneeuw en die bij goed weer open konden. De ligging van de bar is top. Midden in het skigebied, maar ook te bereiken met een skibus of met de auto. En ook belangrijk: ook wat betreft zon is de ligging perfect. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag kun je van de zon genieten. Het is een hele goede plek in het skigebied om te stoppen voor een pauze, maar je kunt er ook de dag afsluiten met een drankje, kijkend naar de zonsondergang.

 

Nieuwe Umbrella Bar

Omdat de Umbrella Bar gedateerd was en omdat er nog zoveel meer mogelijk is dan er tot nu toe werd gedaan op de locatie, wordt er op dit moment gewerkt aan een nieuwe versie. En dat wordt een gigantische verbetering. Wij mochten alvast bekijken hoe het eruit gaat zien op de Fussalm en we waren verbaasd. Wat een prachtige plannen liggen er! Er wordt uitgebouwd en het wordt mooi. In plaats van de twee paraplu’s komt er een mega gebouw te staan, met een modernere paraplu. Op de tekening zie je ook ‘ondergrondse’ verdiepingen. Die worden enkel gebruikt door het personeel, de gasten zijn enkel ‘bovengronds’ te vinden.

umbrella bar gerlos zijaanzicht umbrella bar gerlos Restaurant en après-ski

De nieuwe Umbrella Bar Gerlos is een restaurant en après-ski in één. Overdag kun je er heerlijk eten en in de middag gaat het dak er zeer waarschijnlijk af in de après-ski. En als het mooi weer is, gaat het dak er letterlijk af. Het glazen dak kan namelijk wegdraaien, zodat je ook binnen van de zon kunt genieten. En het mooie voor de après-ski is dat het aan de weg ligt en je er dus met de auto of skibus kunt komen. Dat betekent dat je lekker wat kunt drinken, want je hoeft niet meer naar beneden te skiën. Er zullen dan ook extra bussen gaan rijden om iedereen na een mooie middag weer richting het dorp te krijgen. Feesten tot in de late avond wordt het niet, dat kun je in Königsleiten of Gerlos zelf doen.

Nog wel even werk

Wij waren twee weken geleden even kijken naar de voortgang en er moet echt nog wel wat gebeuren. Gelukkig weten we hoe snel die Oostenrijkers kunnen werken en komt het zeker goed met de nieuwe bar. Deze winter zijn wij zeker weer regelmatig in het skigebied te vinden, dus we zullen aan het begin van het seizoen al een update voor je hebben als ‘ie af is. En ook daarvoor laten we nog wel even zien hoe het ermee staat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in