Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 veranderingen door Pokémon GO in skigebieden

Ook de Oostenrijkers merken dat de Pokémongekte toeslaat en signaleren zoekende kinderen en volwassen door de steden, dorpen en skigebieden. In Nederland is de Pokemon gekte al een paar weken gaande, maar in Oostenrijk bleef het wat langer stil wat betreft deze rage. Daar is sinds deze week ook verandering in gekomen, want de applicatie wordt massaal gedownload en de drukte op de straten neemt toe. Maar hoe gaat dit de komende winter eruit zien?

Met deze virtual reality applicatie worden de skigebieden qua internetvoorzieningen weer op de proef gesteld. Er zitten ongetwijfeld zeldzame Pokémons boven op de berg, waardoor skigebieden hier slim op kunnen inspelen. Op dit moment hebben wij nog geen skigebieden gezien die hier op inspringen, maar de kansen liggen er zeker.

Pokémons vangen tijdens het skiën

Stel dat de rage rondom Pokémon Go nog even doorgaat is het de vraag hoe de pistes eruit zien op het moment dat er Pokémons te vinden zijn. Stel er spawnt een Charizard op het steilste gedeelte van de piste, hoe gaan mensen zich dan gedragen? Gaan dan ook de beginnende skiërs die kant op met alle gevolgen van dien? Wij zijn heel benieuwd. We hebben in ieder geval wel even nagedacht over wat je in de skiresorts ziet in december.

  1. De Pokémon theme song is de nummer 1 hit in de après-ski en B-zangers verhuren zich als de zingende Ash Ketchum uit Pallet Town.
  2. Op de pistekaarten staat aangeven waar je welke Pokémons kunt vangen. Ze spawnen immers vaak op dezelfde plek.
  3. De restaurants op de piste zetten allemaal Lure Modules aan om gasten te trekken.
  4. Het skigebied zet Pokéroutes uit, waarbij namen op de kaart worden veranderd van Bauer’s Ski-Alm naar Pokémon Mansion en van Zell am See naar Viridian City. Als je alle Pokéstops op de route hebt aangedaan ontvang je bijvoorbeeld een gratis ritje op de rodelbaan.
  5. WiFi punten worden nog massaler bezocht, want internet is nog steeds duur in het buitenland.
  6. Als wintersporter moet je goed oppassen, want iedereen kan zomaar stil gaan staan zonder duidelijke reden.
  7. Touchscreen handschoenen gaan als warme broodjes over de toonbank in de skiwinkels.
  8. Een helm is nog meer een must dan het nu al is, want het regent smartphones uit de skilift omdat iedereen z’n telefoon pakt.
  9. Bij de kassa’s onderaan de lift worden ook powerbanks verkocht. Zeker met de kou gaan die accu’s niet lang mee en de app vreet batterijen.
  10. De Germknödel wordt vervangen door de Pokéknödel. Heb je ineens een rood met witte bol op je bord liggen.

OOK LEUK: Top 10 Duitse après-ski hits om alvast te oefenen

Deze lijst is uiteraard nog lang niet compleet. Welke veranderingen voorzie jij nog meer? Wij hopen in ieder geval dat alle Pokémon de winter overleven. Ik kan me zomaar voorstellen dat het vlammetje van Charmander uitgaat als het -20 graden is en het sneeuwt.

charmander

Gerelateerd:
Top 10 dranken die je alleen op wintersport drinkt
Top 10 mooiste freeride vrouwen
Top 10 lekkerste freeride mannen
Top 10 Nederlandse après-ski nummer die je dit seizoen zeker gaat horen

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in