Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Toch nog een doorstart voor failliet skigebied Kasberg?

Webcam Kasberg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een aantal maanden geleden was er geen enkele hoop meer voor het skigebied Kasberg en leek faillissement onvermijdelijk. Er is al een tijd financiële onzekerheid, maar het lijkt erop dat er toch nog een kans is voor het skigebied. Plotseling is er een nieuw voorstel voor de winter 2023/2024. Als er de komende dagen een akkoord wordt bereikt, kun je gewoon weer de latten onderklikken in dit skigebied over een paar maanden.

Nieuw plan voor skigebied Kasberg

Er ligt een concreet aanbod van een groep ondernemers uit de regio, die de operationele activiteiten in Kasberg willen huren komend skiseizoen. Op deze manier kunnen de liften en sneeuwkanonnen gewoon draaien in de winter 2023/2024. De deal lijkt rond, het contract moet alleen nog ondertekend worden door de huidige beheerder van de faciliteiten in Kasberg, Klaus Schiller. Tot 21 september is het nog spannend, daarna zal de officiële beslissing vallen.

Geen steun meer van de staat

Als dit plan doorgaat, dragen de huurders volledige verantwoordelijk voor het skigebied. De afgelopen jaren heeft de deelstaat Oberösterreich veel schulden opgevangen, maar dit gebeurt vanaf deze winter niet meer. In een persbericht werd gedeeld dat verdere steun van de staat niet meer wordt overwogen. Mocht het contract getekend en goedgekeurd worden, dan staan de pachters er dus helemaal alleen voor komende winter. Dit wordt uitgelegd in de Oostenrijkse krant Krone.

Waarom het skigebied failliet ging?

Onzekere financiering, broodnodige investeringen en het dalende aantal bezoekers waren de reden voor de faillissementsaanvraag. Sinds 2010 is er al onzekerheid in het familievriendelijke skigebied in Oostenrijk. Ondanks de nodige plannen en miljoenen aan overheidsfinanciering lukt het niet om het bedrijf winstgevend te krijgen. Het aantal bezoekers heeft zich ondanks de investeringen niet positief ontwikkeld, het aantal gaat zelfs drastisch omlaag. In 2010 werden er 128.000 bezoekers geregistreerd, afgelopen winter is dit aantal gezakt naar 62.000. Daarom leek faillissement aanvragen de enige optie.

Lees meer de situatie in het skigebied Kasberg in Oberösterreich

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in