Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Faillissement onvermijdelijk voor Oostenrijks skigebied Kasberg

Webcam Kasberg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Al maanden wordt er in de Oostenrijkse media geschreven over het skigebied Kasberg in Grünau im Almtal in de deelstaat Oberösterreich. Waarom? Er is al een tijd financiële onzekerheid. Deze week is bekend geworden dat faillissement voor het skigebied Kasberg onvermijdelijk is. Dit komt onder andere door de onzekere financiering, nodige investeringen en het dalende aantal bezoekers in het skigebied.

Faillissement skigebied Kasberg

Sinds 2010 is er al onzekerheid in het familievriendelijke skigebied Kasberg in Oostenrijk. Ondanks veel plannen en miljoenen aan overheidsfinanciering lukt het niet om het bedrijf winstgevend te krijgen, meldt onder andere ORF. Het aantal bezoekers heeft zich ondanks de investeringen ook niet positief ontwikkeld, het aantal gaat zelfs drastisch omlaag. In 2010 werden er 128.000 bezoekers geregistreerd, afgelopen winter is dit aantal gezakt naar 62.000. Op dit moment lijkt faillissement aanvragen de enige optie.

Oplopend tekort

De afgelopen jaren zijn er al enkele miljoenen geïnvesteerd in het skigebied Kasberg door de staat, en kijkend naar de toekomst zou er de komende jaren nog meer geld gestoken moeten worden in de ski-faciliteiten. Er zijn krachtigere sneeuwkanonnen nodig en een lift moet worden vervagen. Dit hele project zou ongeveer € 40 miljoen kosten. Zonder grote investeerder is alles bij elkaar opgeteld te veel voor het kleine skigebied.

Beslissing staat zo goed als vast

Afgelopen woensdag was er een grote vergadering in het skigebied over de toekomst. Er werd een masterplan gepresenteerd dat het skigebied moest redden. Helaas is de uitkomst van de vergadering niet positief. De goedkeuring van de vijf landeigenaren komt er niet en hierdoor kan het plan om het skigebied het hele jaar door aantrekkelijk te maken niet voortgezet worden. Het bedrijf in Kasberg heeft gisteren vastgesteld dat een faillissementsaanvraag onvermijdelijk is. Dit is de derde keer dat het skigebied officieel failliet verklaard wordt, dit gebeurde ook al in 2010 en 2015.

Toch lijkt er nog hoop op een nieuwe toekomst voor het toerisme in de regio: “We zullen de regio Almtal-Kasberg blijven ondersteunen in al haar toeristische attracties,” belooft Markus Achleitner, van de Economische Raad van de deelstaat Oberösterreich, in de Kronen Zeitung.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in