Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tirol verscherpt maatregelen: après-ski alleen voor gevaccineerde en genezen personen

Après-ski in Hohenhaus Tenne in Schladming

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Tirol gaat vanaf 8 november de coronamaatregelen verscherpen. De coronacijfers lopen op en daarom worden extra maatregelen genomen in de deelstaat. Dat betekent onder andere dat vanaf volgende week enkel gevaccineerde en recent genezen personen welkom zijn in de nachthoreca en in de après-ski.

In Oostenrijk stijgen net als in Nederland de coronacijfers zeer snel. Dat geldt ook voor Tirol. Om die reden verscherpt de deelstaat in navolging van de deelstaat Stiermarken de coronaregels. De regering van het land zou eigenlijk pas bij nog hogere cijfers de regels verscherpen, maar de deelstaten hebben de mogelijkheid om zelf eerder te verscherpen.

Verscherping maatregelen

De verscherpingen houden in dat er in de nachthoreca, in discotheken en bij grotere evenementen de maatregelen worden aangepast. En ook in de winkels en in medische instellingen worden de maatregelen strenger. De regels op een rijtje:

  • Toegang tot nachthoreca, discotheken en evenementen met meer dan 500 personen alleen met 2-G-bewijs. Dat betekent dat je gevaccineerd of recent genezen moet zijn. Voor de après-ski gelden in Oostenrijk in principe dezelfde regels als voor de nachthoreca.
  • FFP2-mondkapjesplicht in alle winkels, musea en bibliotheken.
  • 2,5-G-regel in medische instellingen zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Naast gevaccineerde en recent genezen personen mogen ook mensen die een negatieve PCR-test hebben naar binnen.
  • Antigeentests niet meer geldig, enkel PCR-testen. Testmogelijkheden in de deelstaat worden uitgebreid.

Stijging afremmen

Met de maatregelen moet de snelle stijging van de coronacijfers worden afgeremd. Gouverneur Günther Platter: “Onze prognosemodellen laten zien dat al eind volgende week wordt gerekend op 30 personen op de IC. Volgens verantwoordelijke artsen kan niet meer worden uitgesloten dat in sommige vakgebieden op korte termijn routineoperaties uitgesteld moeten worden. We hebben altijd gezegd dat voor ons de ziekenhuiscapaciteiten het beslissende criterium zijn.”

Wachten op overige deelstaten

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor ook de overige deelstaten op eigen initiatief de regels verscherpen. Als de stijging doorzet, dan zal ook de Oostenrijkse regering volgens het stappenplan de maatregelen aanscherpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in