Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Teufeltal stoeltjeslift in Gerlos wordt vernieuwd

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De 4-persoons Teufeltal stoeltjeslift, deel van de verbinding tussen Zell am Ziller en Gerlos wordt vernieuwd. Het is de laatste oude lift in de verbinding tussen de twee deelskigebieden in de Zillertal Arena en daarmee is de gehele oversteek binnenkort super modern en dus comfortabel.

Laatste deel verbinding Zell-Gerlos

De verbinding tussen Zell am Ziller en Gerlos is lang een doorn in het oog van veel wintersporters geweest. Vanuit Gerlos begon de oversteek met de oude Stoanmandl lift en vervolgens had je nog de oude, langzame en vooral koude Krimml-X-Press om naar Zell te komen. Op de terugweg is de Teufeltal lift nodig. De eerste twee zijn recent vernieuwd en nu is het dus de beurt aan de laatste stoeltjeslift.

Teufeltal bord
Hierachter zie je nog de beginselen van het dalstation van de nieuwe Krimml-X-Press, de lift die onderhand al vervangen is.
Rechts het bergstation van de nieuwe Stuanmandlbahn, links het bergstation van de oude Teufeltal stoetjestlift

Nieuwe Teufeltal stoeltjeslift

De nieuwe Teufeltal stoeltjeslift wordt een moderne variant met achtpersoons stoeltjes. In het Teufeltal wil het nogal eens waaien, dus daaraan is gedacht bij de keuze voor de nieuwe lift. Het nieuwe dalstation komt direct aan het dalstation van de vorig jaar gebouwde Wilde Krimml gondel te liggen. Het bergstation naast het bergstation van de Stuanmandlbahn. De stoeltjes worden uitgerust met een weerkap en stoelverwarming. Op de onderstaande beelden zie je animaties van de nieuwe lift, door planningsbureau Melzner & Hopfner.

Komend seizoen al gereed

De vergunning voor de lift is onderhand binnen en er wordt al snel gebouwd. Als alles volgens planning verloopt, kan de lift in december 2024 al in gebruik genomen worden. Dus vanaf komend seizoen is de verbinding tussen Zell en Gerlos helemaal van deze tijd! Nog een reden om volgend jaar het skigebied weer eens te bezoeken.

Voor wie de Teufeltal lift even niet weet te vinden: je ziet ‘m hier in het midden, bovenaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in