Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zillertal Arena bouwt in zomer 2023 nieuwe Krimml-x-Press

Krimml X Press Zillertal arena nieuwe liften

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Nog meer liftnieuws uit de Zillertal Arena. Vorige week schreven we al dat het gebied komende zomer de oude Kapauns stoeltjeslift gaat vervangen. Maar dat is niet de enige nieuwe lift die vervangen gaat worden. Een jaar later wordt namelijk de nieuwe Krimml-x-Press in de Zillertal Arena gebouwd. Deze lift vormt de verbinding tussen Gerlos en Zell am Ziller en op het moment is het allesbehalve een pretje om in de lift te zitten. Dat is vanaf winter 2023/2024 dus verleden tijd. Meer over de nieuwe lift lees je hieronder.

Nieuwe Krimml-x-Press in Zillertal Arena

Iedereen die wel eens van Gerlos naar Zell am Ziller heeft geskied, kent de lift: de Krimml-x-Press in de Zillertal Arena. Het is de verbindingslift tussen de twee dorpen en de meeste houden het bij een ritje per dag. De rit naar boven is nu eenmaal niet echt een pretje omdat de lift in grotendeels in de schaduw ligt en niet zo heel snel draait. Het is dus even koukleumen tot je op de Übergangsjoch bent. Bovendien gaat de lift door de wind regelmatig dicht. Gelukkig is dat in winter 2022/2023 voor het laatst, want in de zomer van 2023 wordt de nieuwe Krimml-x-Press gebouwd in de Zillertal Arena. In plaats van de stoeltjeslift uit 1990, kun je dan met de nieuwe gondel van Gerlos naar Zell am Ziller. Een stuk warmer, comfortabeler en meer capaciteit. Een flinke verbetering voor het gebied dus!

Beelden nieuwe Krimml-x-Press in de Zillertal Arena
De eerste beelden van de nieuwe Krimml-x-Press in de Zillertal Arena. (© Zillertal Arena)

Feiten en cijfers nieuwe lift in de Zillertal Arena

De nieuwe Krimml-x-Press brengt wintersporters in de Zillertal Arena straks sneller en comfortabeler naar boven. De 10-persoons gondels hebben stoelverwarming en kunnen qua wind meer aan. De ritduur is ruim de helft sneller en de nieuwe lift heeft geen tussenstation meer. Je leest het al, de nieuwe Krimml-x-Press is een grote verbetering voor het skigebied. Alle feiten en cijfers van de nieuwe lift in de Zillertal Arena zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 2061 meter
  • Hoogte bergstation: 2500 meter
  • Lengte traject: 1870 meter
  • Hoogteverschil: 439 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: ca. 5:40 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
  • Fabrikant: LEITNER
pistekaart met de Krimml-x-Press

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is al jaren een geliefde wintersportbestemming onder de Nederlanders. Niet zo gek ook, want je vindt hier voor iedere vakantieganger genoeg mogelijkheden. Het 147 km tellende piste-aanbod heeft fijne pistes voor ieder niveau en de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Wald-Königsleiten en Krimml hebben elk hun eigen charme en karakter. Leuke tips zijn om de Arena Tour te skiën of zet de wekker voor Goodmorning Skiing. Van families tot stellen en vriendengroepen, niemand verveelt zich hier. Daarnaast is er ook buiten de pistes genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld eens winterwandelen in de zijdalen van Gerlos of rodelen! Kortom, een wintersport in de Zillertal Arena is nooit saai!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in