Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

TaxSki: deel je vervoer naar de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Rijd jij ook wel eens met een lege achterbank richting je wintersportbestemming? Of zit je weer maar met z’n tweeën in het taxibusje van het vliegveld naar het dorp? Zonde eigenlijk! Door je auto of taxi te delen bespaar je niet alleen geld, maar verlaag je ook nog de totale CO2-uitstoot. Want in plaats van twee of misschien wel drie auto’s, rijdt er dan maar eentje. Hoe je dit eenvoudig kunt regelen? Via TaxSki kun je vervoersplekken aanbieden en zoeken, zodat we met z’n alleen een beetje kunnen werken aan de duurzaamheid van wintersport.

Wat is TaxSki?

TaxSki is een gratis online platform waar je in contact kunt komen met anderen om je vervoer te delen van, naar en binnen de Alpenlanden. Je kunt zelf op zoek zijn naar een plek in een auto, maar je kunt ook een plek aanbieden op het platform. Dit kan zowel voor eigen vervoer of bijvoorbeeld een taxi of huurauto vanaf de luchthaven. Via email en WhatsApp word je met elkaar in contact gebracht om de details af te spreken. Zo kun je de kosten delen, wat weer scheelt in de portemonnee, en zo zorgen we er met z’n allen voor dat er minder auto’s van en naar de Apen rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Bovendien geldt natuurlijk altijd: hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Zeker als je anders in je eentje in de auto was gestapt, biedt TaxSki een handige manier om een paar reisgenoten te vinden.

Ontstaan van het platform

TaxSki werd in 2020 opgericht door Frank Smit. Hij vloog regelmatig richting de Alpen en stapte dan in een taxi naar zijn eindbestemming, vaak alleen en nog voor de hoofdprijs ook. Toen ging er bij hem een lampje branden en beseft hij dat het anders kan. Er zitten honderden mensen in het vliegtuig en de taxi’s rijden af en aan, zonder volledig gevuld te zijn. Ook hij was op de hoogte van de forums en pagina’s op Facebook, maar elkaar daar vinden bleek toch lastiger dan gedacht. Daarom kwam hij met het idee voor TaxSki, om zo kosten te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Zeker dat laatste was een belangrijk aspect, aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt om onze geliefde wintersportvakanties in stand te houden.

Handige extra’s

Behalve dat TaxSki een handig platform aanbiedt om een rit van en naar de sneeuw te delen, biedt het ook nog andere handige en leuke extra’s. Zo kun je via de website ook direct een taxi reserveren en is het mogelijk om een vignet te kopen. Daarnaast vind je er handige tips en informatie over een wintersport met het vliegtuig of het boeken van een taxi. Oh, en ook niet te vergeten: als je je registreert of volgt op Instagram, ontvang je verschillende kortingscodes voor onder andere kleding van Peak Performance, goggles van Alpex, helmen van TopSnowShop en materiaalhuur bij Skiset.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in